Hogy élmény legyen a felvételi: élménynapot szerveztek a Nyíregyházi Egyetemen

Felvételi élménynapot tartottak szerda délután a Nyíregyházi Egyetemen. Tájékoztatót hallhattak az érdeklődők az intézmény szakjairól, a felvételi újdonságokról, illetve a megszerezhető pluszpontokról. Személyes konzultációra, intézeti és laborlátogatásokra is sor került a nap során.

 A Nyíregyházi Egyetem legnagyobb körelőadójába, a 7-esbe hirdették a felvételi kampány részeként az élménynapot, ahol intézeti bemutatkozó sétát, teljes körű tájékoztatást és segítséget ígértek az e-felvételi jelentkezéshez. Már a regisztráció során kiderült, hogy jóval több az érdeklődő, mint amekkora a terem befogadóképessége, így a tanulmányi épület nagyelőadójába özönlött a diáksereg. Mindenkit arra biztattak az élménynapon, hogy első helyen jelöljék meg a Nyíregyházi Egyetemet.

„Egyet biztosan tudok mondani, aki hozzánk jelentkezik, az biztonságban van. Támogató tanulási környezet, támogató élettér, és olyan ösztöndíjrendszer, olyan egyedi programok várják a hallgatókat, ami igazán gondoskodó, esélyteremtő egyetemet feltételez. Az általam vezetett Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a hallgatók tucatjainak mindennapjait teszik könnyebbé, élhetővé. Konkrétan mentálhigiénés konzultációkkal, tréningekkel, kompetenciafejlesztő folyamatokkal, tanulást támogató eszközökkel segítjük a hallgatóinkat. Nagyon örülök, hogy ennek a mai élménynapnak ennyi résztvevője van. Két éve robbanásszerűen nőtt a jelentkezők száma, ami igazolja a beiskolázási tevékenységünket. Én az elmúlt időszakban több tucat helyszínen voltam Békéscsabától Nyíregyházáig felvételi tájékoztatón, nagyon sok kollegával, és azt tapasztaljuk, hogy nagy az érdeklődés”

– mondta Körei László, a Nyíregyházi Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának vezetője. Nemcsak a régióból, de országos szinten is nagy a figyelem a Nyíregyházi Egyetem felé. Vonzó a képzési paletta, és egyre többen lehetőségnek tekintik a felsőoktatást. Február 15-ig még van idő dönteni. Egykori itteni hallgatóként, mostani oktatóként mindenkit arra biztat Körei László, hogy első helyen jelöljék meg a Nyíregyházi Egyetemet.

„A Nyíregyházi Egyetem mindig is fontosnak tartotta a hallgatói élet működtetését, annak támogatását. Aki idejön, biztos lehet abban, hogy egy kiváló hallgatói közösségbe érkezik azon túl, hogy nagyon szép infrastruktúrában, nagyon szép zöldövezetben található az egyetem. Szinte minden megtalálható itt, ami egy egyetemista számára fontos. Ezt a mai élménynapot abból a célból szerveztük meg – aminek egyébként vannak már hagyományai –, hogy egy kicsit tematikusabbá tegyük a jelentkezők számára az ismeretek átadását. Elsősorban, ami a legújabb és legfontosabb változás a 2024-es felvételiben, az az intézményi többletpontok rendszere”

– tájékoztatott dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese. Mint arról már többször tájékoztatta az érdeklődőket az iskola, egy saját szervezésű felvételi felkészítő kurzuson való részvételért saját hatáskörében 100 többletpontot ítélhet meg az intézmény.

„Örömmel jelentem, hogy nagyon komoly érdeklődés mutatkozik a felkészítő kurzus iránt. Minket is meglepett az a figyelem, ami mutatkozik. Közel 600 fő regisztrált a képzésekre. Ez azt jelenti, hogy ezeket a kurzusokat folyamatosan biztosítjuk, a jelentkezést is további egy hónapig nyitva tartjuk. Amennyiben az igény azt kívánja, meg fogjuk ismételni ezeket a kurzusokat, tehát senki nem fog lemaradni a többletpontok megszerzésének a lehetőségéről”

– fogalmazott a rektorhelyettes. A lehetőségekhez mérten optimalizálásra törekednek az egyetemen. A felvi.hu-n már elérhető a tájékoztató a Nyíregyházi Egyetem oktatási kínálatáról. Kevés kivételtől eltekintve nappali és levelező tagozaton is lehetőség van tanulni. Újdonság az ún. specializáció, tehát adott szakon belül bővítették a választható ismeretek körét. Több képzést angol nyelven is meghirdettek, magyar állampolgárságú hallgatók számára. Támogatott és önköltséges formában is tanulhatnak például a gépészmérnök vagy a gazdálkodás és menedzsment szakmában. Külföldi diákoknak pedig 13 szakon van lehetőség angol nyelven tanulni Nyíregyházán.

Kapcsolódó galéria

Élménynap az egyetemen 2024