Hodászon járt Joulupukki

Csaknem 150 óvodás és kisiskolás kapott csomagot Joulupukkitól, akik szavalatokkal és énekkel köszöntötték őt. A lappföldi Mikulás hétfőn este érkezett Magyarországra, és az elsők között a szabolcsi község gyermekeit látogatta meg. Nem érkezett üres kézzel, minden gyerek kapott csomagot. A kicsik között voltak olyanok is, akiket nem halmoznak el otthon ajándékokkal december 6-án.

Az igazi Mikulásnak tartott Joulupukki azt mondta, szeret Magyarországra jönni és kedveli az itteni gyerekeket.

– Hangosabban és bátrabban énekeltek a magyar gyerekek, mint külföldi társaik – mondta. – Látszik, hogy nagyon sokat gyakorolták, és nagyon jó volt őket hallgatni. Más országokban azt tapasztaltam, hogy jobban félnek tőlem a kicsik, és nem ilyen közvetlenek velem.

Joulupukki magyarországi látogatását az egyik magyar üzletlánc támogatja. Fodor Attila, a cég kommunikációs igazgatója azt mondta, megtiszteltetés volt, hogy őket keresték meg ezzel a kéréssel.

- Mint magyar szereplők, mint magyar üzletlánc, támogatnunk kell azt, hogy a gyermekek számára boldog pillanatokhoz hozzá tudjunk járulni, és a Mikulás minél több gyermekhez tudjon Magyarországon eljutni – tette hozzá.

A finn Mikulás szombatig marad Magyarországon. Kedden Hodász mellett Salgótarjánba látogatott el, szerdán pedig a szombathelyi és a veszprémi gyerekeket ajándékozza meg.

Erdős József