Hobo az utcán – A 10. Színházi Olimpia keretein belül koncertezett Nyíregyházán

Földes László, vagyis Hobo lépett fel a napokban Nyíregyházán. A 10. Színházi Olimpia keretein belül játszott a közönségnek a Szindbád udvarán. Az énekest Kiss Zoltán kísérte gitáron.

Nyíregyháza volt az utolsó állomása a Hobo az utcán koncertsorozatnak, Földes László Hobot Kiss Zoltán kísérte gitáron a fellépések alkalmával. A többi városhoz hasonlóan, a Nyírségben is nagy volt az érdeklődés, régi barátok, ismerős arcok és rajongók tucatjai töltötték meg a Szindbád udvarát. Hobo legutóbbi előadóestjét dolgozta át mindössze három nap alatt, hogy részt vegyen a 10. Színházi Olimpián.

Amit játszunk, annak szintén van egy keretjátéka, egy laza keretjáték, de az nagyon fontos. Szövegek vannak a dalokhoz kapcsolva és ezek kötődnek is hozzám, meg kicsit bemutatják ezt az utat, amit én a 60-as évek vége óta bejártam. Kiderül, hogy kettesem volt magatartásból vagy hogy én voltam a szocialista pedagógia csődje és egyéb apróságok.” – mesélte a fellépés előtt Földes László Hobo.

Befogadták a színházi világba

A színházi világba jobban befogadtak engem mint a zenei világba, pedig én – jó van egy átfedés, hogy verseket mondok már elég régóta meg elég sokat – de igazából én sehova nem tartozok, semmilyen brancsba vagy politikai frakcióba, én azt csinálom, amit én akarok. Nem cenzúráznak, ez egy óriási dolog, mert nagyon kemény dolgok is vannak az előadásaimban. Több színdarabot meg monodrámát is írtam és néha a hatalommal nem bánok valami kíméletesen és ez évtizedek óta így van. Ami a színházi olimpiát illeti, azt meg én úgy gondolom, hogy az, hogy ez ebben az országban megtörténik, az hihetetlen. Most lesz itt atlétikai világbajnokság, meg nagy sportesemények, volt az úszó világbajnokság, óriási dolog, hogy ezekben a morálisan rohadó és gyűlölködő világban ilyen eseményeket lehet megtartani, mindegy, hogy ez sportesemény vagy színházi olimpia, ami összehozza az embereket, ráadásul a színházi olimpián olyan országok képviselői találkoznak egymással, akik esetleg politikailag nem állnak szóba” – nyilatkozta Hobo.

Az a célunk, hogy kulturálisan megmaradjunk – Hobo szerint ezt is segíti a Színházi Olimpia. A közönség nagyon várná tőle újabb és újabb költők műveinek megzenésítését, ezt egyelőre nem tervezi, de egy dolog azért foglalkoztatja.

A Helység kalapácsából a szemérmetes Erzsók az nagyon jól állna nekem” – tette hozzá Hobo.