Hobbiból bajnoki címek sora – Nyolc évesen állt Jet-Skin először Jászai Csongor

Jászai Csongor mindössze 14 éves, de már olyan sikereket tudhat magáénak, mint a Magyar Bajnokság, az Alpok Adria Jet-Ski Sorozat és az Észak-Európa Bajnokság első helye.

Csongor jelenleg a nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. A jelenleg is Leveleken zajló Jet-Ski EB-n is versenyez, a felkészülést Miskolcon és Győrben végezte. Ahogy ő fogalmaz: – A 2021-es szezon eddig sikeresen alakult a számomra ugyanis a magyar bajnokság junior kategóriáját jelenleg vezetem, a felnőtt kategóriában a legutóbbi fordulón sikerült megnyernem a felnőttek pole pozíciós versenyét és nagyon izgalmas versenyen a  harmadik helyezést tudtam megszerezni az erős mezőnyben. A Világ és Európa Bajnokság első fordulóját Lengyelországban, Elk-ben szervezték meg, ahol kiegyensúlyozott versenyzéssel három futamból hármat sikerült megnyernem, és így most vezetem a Világ és Európa Bajnokságot, így Levelekre, a záró futamra éllovasként érkezem.  Ez a sport az amiben megtaláltam önmagam. Mindig is versenyző típus voltam és főleg az egyéni sportokat szeretem – emelte ki.

Jászai Csongor még a leveleki verseny előtti napokban volt a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorának vendége, ha kíváncsi beszélgetésünkre, itt visszanézheti: