Hó helyett esővel érkezett meg a karácsony

Hétfőn az esős reggelt követően napközben egyre többfelé megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, de keleten még gyenge eső, havas eső előfordulhat, máshol elszórtan futó zápor, hózápor, kisebb havas eső alakulhat ki átmenetileg váltva a naposabb időt. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon viharos lökésekre is számítani kell. 2 és 10 fok között alakul délelőtt a hőmérséklet, északkeleten alacsonyabb, délnyugaton magasabb értékekkel, majd a front mögött lehűl a levegő.
Hidegfronti hatás.

Karácsony első napján kezdetben naposabb, délután felhősebb időre számíthatunk. Kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten is kialakulhat kisebb havas eső, hószállingózás, akár gyenge havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben 0-5 fokot mérhetünk.

Szerdán sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de északkeleten több felhő lehet az égen, valamint kevés hó, havas eső eshet. Továbbra is élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön változóan napos-felhős időre készülhetünk számottevő csapadék nélkül. Északon helyenként párás, ködös lesz a nap nagy része. A kissé szeles időben 4-9 fok várható. Pénteken is hasonló hőmérsékletekre számíthatunk, felhős, északkeleten párás idővel, szitálással.

idokep.hu