Hivatásos és létesítményi tűzoltók közösen gyakoroltak

A gyakorlat a létesítmény sajátosságainak ismertetésével kezdődött, ebben Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának vezetője nyújtott segítséget. Ezt követően a helyi szakemberrel közösen megtekintették a vízvételi lehetőségeket és a veszélyforrásokat.

Az elméleti foglalkozást követően a feltételezett helyzetben együtt kellett a létesítményi és a hivatásos tűzoltóknak oltósugarakat szerelniük.

A gyakorlat helyszínéül a létesítmény területén lévő új anyagraktár volt kijelölve, ahol a feltételezés szerint meggyulladt az ott tárolt szövetbálák egy része. A létesítményi tűzoltók a könnyűszerkezetes épületet leválasztották az elektromos hálózatról, majd egy fali tűzcsap segítségével elsőként kezdték meg a tűz oltását és értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat. A további egységek a csarnok két oldaláról további sugarakat szereltek, valamint a nyírség létra is biztosította a feltételezett helyzetben a tűz oltását.

A gyakorlatot Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának vezetője, valamint Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok ellenőrizte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság