Hivatalosan megnyitották az idei tanévet

Több mint ezer ünneplőbe öltözött diák töltötte meg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola tornatermét a nemzeti tanévnyitón.

Erdő Péter bíboros azt mondta: komoly jelentősége van annak, hogy az új tanév egy egyházi iskolában indul. Arra emlékeztett, hogy a rendszerváltás előtt kivették az egyház kezéből az oktatást. Mára viszont kiegészítik egymást az állami intézményekkel.

A világi és egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nemis versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. Az a hivatásuk, hogy együttműködjenek a fiatalok érdekében.

– mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Az emberi erőforrások minisztere a gyerekeket arra kérte, hogy ne csak a leckét tanulják meg, hanem gondolkodni is. A tanárokhoz fordulva pedig azt, hogy mutassanak példát a jövő nezedékének. Kásler Miklós azt hansúlyozta: a kormány ahogy eddig, az új tanévben is tovább javítja az oktatás feltételeit.

A kormány az okatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja. Az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban Önök határozzák meg.

– fogalmazott Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere.

Hétfőn reggel nyolc órakor több egymillió általános, középiskolás és szakiskolás diáknak csöngetnek be újra.


Forrás: hirado.hu