Hírek a Nyíregyházi Törvényszéktől – Gyors ítélet a pékség kifosztójával szemben

Hírek a Nyíregyházi Törvényszéktől – Gyors ítélet a pékség kifosztójával szemben
2019. március 7-én el is ítélte a bíróság azt a férfit, aki két nappal korábban Nyíregyházán az Arany János úti pékséget feltörte.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség azért emelt vádat a férfival szemben, mert 2019. március 4-én éjjel az Arany János utcán lévő pékség öt négyzetméter nagyságú üvegablakába belevágta a fémből készült kerékpártárolót, amitől az üveg összetört.

Ezután a férfi bemászott a pékségbe, és üdítőket pakolt a táskájába. Éppen indulni akart kifelé, amikor az arra járőröző rendőrökbe ütközött, akik igazoltatták, majd bilincsbe vitték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

Bár az eltulajdonított üdítők értéke alig 4.000,- forint, azonban a vádlott 80.000,- forint kárt okozott a kirakat összetörésével.

Az őrizetben lévő vádlottat az ügyészség soron kívül állította bíróság elé, aki a tárgyaláson nem tudott magyarázatot adni cselekményére, csupán arra hivatkozott, hogy ittassága miatt nem emlékszik semmire. A 72 órás őrizet alatt teljesen kijózanodott vádlottat a bíróság egy év próbára bocsátotta, aki ezt tudomásul vette. Az ítélet jogerős.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék