Hírek a Kerekerdőből – Arany minősítés Debrecenből
A nyíregyházi Kerekerdő tagintézmény „Így tedd rá” néptánccsoportja Arany minősítést kapott a május elején Debrecenben megrendezett „Hímzett kötény, kiscsizma” elnevezésű, óvodásoknak meghirdetett néptáncversenyen.

Az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő tagintézmény Balatoni Katalin ,,Így tedd rá” elnevezésű népi játékokra, népzenére és néptáncra épülő énekes-táncos programját helyi sajátosságokkal kiegészülve alkalmazza. A gyermekközpontú módszer sok lehetőséget kínál a kicsiknek és az óvodapedagógusoknak, az ének-zene hatása az egész oktatási-nevelési folyamatra kiterjed.

A sikeres felkészülés eredményeként a nyíregyházi Kerekerdő tagintézmény ,,Így tedd rá” néptánccsoportja Arany minősítést kapott a május elején Debrecenben megrendezett ,,Hímzett kötény, kiscsizma” elnevezésű, óvodásoknak meghirdetett néptáncversenyen. A versenyt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága hirdette meg, amelyen 18 óvodás csoport neves zsűri előtt mutathatta meg tudását. A néptánccsoport teljesítményének elismeréseként az Arany minősítéshez egy hortobágyi kirándulás meghívó is társult a nemzeti parkba.
Felkészítők: Balasáné Sebestyén Mónika, óvodapedagógus, Szálkuné Mikulás Katalin, tagintézmény-vezető.

Az ,,Így tedd rá” táncosai egyébként anyák napi műsorral léptek fel nemrégiben a Vasutas Művelődési Házban.

 

A táncosokról az óvoda honlapján olvashatunk további híreket

 

KEREKERDŐSÖK NÉPTÁNCVERSENYEN DEBRECENBEN

ÍGY TEDD RÁ MÓDSZER A KEREKERDŐ OVIBAN

KEREKERDŐS ARANYÉREM ÁTADÓ AZ ÍGY TEDD RÁ TÁNCOSOKNAK

KEREKERDŐS ÍGY TEDD RÁ FELLÉPÉS A VASUTAS MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
 


Még több hír a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő tagintézményből

 

KEREKERDŐSÖK A BOTANIKUS KERTBEN A MADARAK ÉS FÁK NAPJÁN
Minden Kerekerdő ovis ellátogatott a botanikus kertbe a Madarak és Fák Napja alkalmából, ahol változatos programokon vehettek részt, mint a faültetés, a madarak védelme, madárodú-készítés, madárgyűrűzés.
 


KEREKERDŐ OVISOK RÉSZVÉTELE AZ OVIOLIMPIÁN
A Kerekerdő Ovi Nyuszi és Mókus csoportjából összeállított csapat lelkesen vett részt a Városi Stadionban rendezett Ovilimpián. Lelkiismeretesen küzdöttek a gyerekek, egyéni versenyszámban ketten is álltak dobogón, és a verseny végén büszkén viselték a megérdemelt aranyérmet. Büszkék vagyunk rájuk!
 

(-z, -a)