Barta Dóra, a rendező-koreográfus
A Szárnyalás című előadás a Kecskemét City Balett, az Esszencia Zenekar és Csík János, Kossuth-díjas zenész közös táncszínházi előadása, élőzenével. Az előadás rendező-koreográfusa Barta Dóra, az elismert táncművész és koreográfus, aki az Opera megbízásából készít koreográfiát az Erkel Színház: Tánctrend 16 előadására.

A Kecskemét City Balett célja az élőben játszott dalok mélységeinek bemutatása, sajátos szempontból; koreográfiájuk ugyanis nem a zenekar hangzásvilágához szorosan kapcsolódó néptáncból indul ki, hanem az ősi zene alapjaira koncentrál, képeket és hangulatokat ragad meg, megszüntetve ezzel a koncertjelleget. A koreográfus-rendező Barta Dóra célja, hogy a népzenéhez szinte elengedhetetlenül kapcsolódó sablonokat és közhelyeket kiszélesítse. Társulatával éppen ezért sajátos módon készül a bemutatóra: a koreográfia folyamatosan változik, fejlődik aszerint, hogy a próbák során a táncosok milyen impulzusokat élnek át a zene hatására. Így aztán az, amit a művészek „önmagukban jelentenek”, kiegészíti egymást, hogy közös mű születhessen: a Szárnyalás című produkció.

[REKLAM]

Barta Dóra így vélekedik a műről: „Az ember különleges adottsága, hogy bármikor képes szárnyalni: a legboldogabb és a legnehezebb pillanatokban egyaránt. Hívhatjuk bárhogy: ihletnek, szabadságnak, alkotásnak... – számomra ezt jelenti a szárnyalás”.

Az előadást május 23-án tekinthetik meg bérletszünetben a Móricz Zsigmond Színház nézői. Jegyek még korlátozott számban kaphatók a http://moriczszinhaz.jegy.hu/program/szarnyalas-kecskemet-city-balett-68831/331462 oldalon vagy személyesen a jegyirodánkban.

Móricz Zsigmond Színház