Hihetetlen sportsikereket hozott a hétvége

Úszásban is jelentős nyíregyházi sikert hozott a hétvége. Szokol Dianna a Masters Világbajnokságon, a 45-49 évesek között a 3000 méteres nyíltvízi úszószámban ezüstérmet szerzett. A Szpari szurkolók is örülhettek vasárnap, a csapat magabiztosan győzte le a Gyirmótot.

 

 

Minden körülmény szerencsés volt Helebrandt Máté számára vasárnap Londonban. A pályát már ismerte a 2012-es olimpiáról és a még a levegő hőmérséklete is igen kedvezőnek bizonyult. A nyíregyházi fiatalember így bizakodva rajtolt el. Londoni idő szerint, háromnegyed nyolckor vágott neki az embert próbáló, 50 kilométeres távnak a mezőny. Annyira jól ment a gyaloglás Máténak, hogy a táv felénél meglepődött hiszen, az eredményjelző már akkor azt mutatta, az országos csúcson belül jár. Ráadásul egészen 35 kilométerig még fáradtságot is alig érzett. Ekkor attól tartott a végére ki fog fulladni. – Minden körben néztem a részidőket, de már a felénél láttam, hogy ez bőven országos csúcson belül lesz. Ott egy picit meg is ijedtem, mert ott még volt 25 kilométer hátra és féltem, hogy ez egy kicsit gyors kezdés volt, de megnyugtattam magam, hogy azért ilyen gyors, mert tényleg jó formában vagyok és jól is esett, úgy a verseny háromnegyedééig – mondta el Helebrandt Máté.

 

Újabb kihívásra készül Máté

 

Máté ma már hazatér és egy újabb izgalmas kihívásra készül. Két hét múlva ugyanis örök hűséget esküszik kedvesének. Versenyen legközelebb szeptemberben vesz részt, akkor két 10 kilométeres távnál áll majd rajthoz.

 

Szokol ezüstérmes

 

A hétvége másik nagy meglepetést Szokol Dianna szerezte. A fogorvosnő részt vett a Masters Világbajnokságon, nyíltvízi úszásban. A 45-49 évesek kategóriájában, a 3000 méteren fantasztikusat úszott. Az olasz Daniela Sabatini mögött, másodikként ért célba.

 

Őrzi a veretlenséget a Szpari

 

Szpari szurkolói is elégedetten dőlhettek hátra a hétvége után. A csapat Gyirmóton vendégeskedett. Taktikusan, fegyelmezett játékot mutatva már az első félidőben kiderült, hogy egyáltalán nem megilletődve jöttek ki a pályára a nyíregyházi futballisták. Először Kelemen talált a házigazdák hálójába, majd Pekár lőtt gólt. Az első játékrész után így két gólos vezetéssel ment szünetre a Szpari. A 0-3-as végeredményt Rezes állította be a 69. percben. A győzelem azt jelenti, hogy az őszi szezon kezdete óta egyelőre veretlen a Nyíregyháza és három mérkőzésen 9 gólt lőtt a csapat, míg mindössze 2-t kapott.

 

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Archív)