Hideg túrógombóc édes tejföllel
A hétvégére egy könnyű nyári receptet ajánl a nyíregyházi Ózon Panzió csapata.Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg tehéntúró
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 0,5 l tejföl
- 20 dkg Aranka pudingpor (főzés nélküli)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 darab citrom héja
- 5 dkg porcukor
- 0,5 kg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tehéntúrót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat az 1 evőkanál citromlével összekeverjük. Majd adunk hozzá 1 evőkanál tejfölt és az Aranka pudingporral addig dolgozzuk össze, amíg megfelelő keménységű nem lesz (nem túl lágy, nem túl kemény). Ezután a hűtőben körülbelül 20 percet pihentetjük. Esetleg ízlés szerint utána lehet ízesíteni. Amíg a massza pihen, addig aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát kevés olajon. A végén porcukrot keverünk hozzá. A maradék tejfölt kristálycukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. Tálaláskor a túrómasszából gombócokat készítünk, melyeket az édes zsemlemorzsába forgatjuk. A gombócokat tányérra helyezve édes tejföllel nyakon öntjük, porcukorral megszórjuk (esetleg különböző öntetekkel megbolondíthatjuk).
Jó étvágyat kíván az Ózon Panzió kollektívája!