Hideg kátyúzás Nyíregyházán
Hideg aszfaltozási munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza több útján. A téli időjárás nem teszi lehetővé a meleg aszfaltozást, ezért ilyenkor ezzel a módszerrel javítanak a tönkrement és balesetveszélyes utak minőségén. Eddig közel 50 utcában zajlottak felújítások, áprilisig, a meleg aszfaltozás kezdetéig pedig további szakaszokon javítják meg az útfelületeket.

Zajosan dolgozott a munkagép délelőtt a Dohány, majd a Holló utcán. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkásai folyamatosan kátyúznak a város különböző területein. Az útkezelési osztályokba sorolt utak közül először azokat újították fel, ahol tömegközlekedés is folyik, majd a főutakat követően érkeztek el a lakóutcákhoz. Eddig közel 50 utcán dolgoztak a gépek. Nyíregyházán, a település tulajdonában közel 270 kilométer szilárd burkolatú út található, amelyeken a téli időszakban folyamatosan keletkeznek kátyúk. Mivel ezek rendkívül balesetveszélyesek, ezért nem vár a városüzemeltető cég arra, hogy áprilisban, amikor az időjárás azt már lehetővé teszi, meleg kátyúzással tüntesse el a gödröket, hanem a téli időszakban is megpróbálnak javítani az utak minőségén.

 

Áprilisig hideg, utána meleg kátyúzás

 

Gémesi István, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési és közlekedési iroda vezetője azt mondta, decemberben és januárban 40 tonna hideg aszfaltot használtak fel a cég szakemberei, ami körülbelül 1,3 millió forintba került. Hozzátette, tavaszig, ameddig lehetőség lesz a meleg aszfalt kezelésére, összesen 100 tonnányi hideg aszfalt felhasználását tervezi a vállalat.

További képekért kattintson a fotóra!

Áprilisig hideg kátyúzással javítanak az utak minőségén, még Borbányán, Sóstógyógyfürdőn és Sóstóhegyen várhatóak munkálatok, majd a tavaszi időszakban megkezdődik a meleg aszfaltozás. 1600 tonna meleg aszfaltot terveznek beépíteni 16 ezer 500 négyzetméter útba. Lesz olyan szakasz, ahol teljes útfelületet cserélnek a munkások, mert a kopóréteg annyira tönkrement, hogy nem gazdaságos a felújítása. Ezeket a munkálatokat önkormányzati forrásból valósítja meg a városüzemeltetési cég.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)