Erdőkezelési munkálatokat végeznek a Sóstói Parkerdőben
A Nyírerdő munkatársai az erdő több pontján fákat vágnak ki, tisztítási és gyérítési munkálatokat végeznek. A kitermelt fák egy részét a szociális tűzifaprogram keretén belül rászorulókhoz juttatják el.

Vágják a fákat a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének munkatársai a Sóstói-erdőben. A terület megtisztítása és a szükséges erdőkezelési munkálatok elvégzése már a tavalyi évben elkezdődött. Ennek keretében a Tölgyes utcától induló kerékpárút melletti tölgyeserdő nevelővágását végezték el, az elszáradt akáctörzseket eltávolították, így segítve elő a visszamaradt fák növekedését.

További képekért kattintson a fotóra!

– Január közepén, ugyancsak a Tölgyes utcán, az úgynevezett tükrös kanyar mellett, egy négyhektáros területen dolgoztak a szakemberek. Itt a már meglévő fiatal faállomány melletti idős fákat vágták ki, lehetővé téve a fiatalok növekedését. Ezen a héten tisztítási és gyérítési munkálatokat végeznek a szakemberek a sportpályák területe melletti nyolchektáros részen – emelte ki Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

A kivágott fák egy részét a szociális tűzifaprogram keretén belül eljuttatják a rászoruló családokhoz, másik részüket pedig értékesítik. A munkálatok a Sóstói Parkerdőben várhatóan március 15-ével fejeződnek be, addig azonban a Nyírerdő Zrt. a kirándulók és sportolók megértését és türelmét kéri.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)