Hideg, havazás, csúszós talaj - Női labdarúgó bajnokit rendeztek Örökösföldön

Folytatódik a bajnokság a női labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus a Soroksárt fogadta hazai környezetben. A hétvégén újabb meccset játszanak a lányok. A mérkőzéseket műfüvön rendezik. 

Hóesés,  -6 fok. Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális futballidőben fogadta a Nyíregyháza Spartacus idei első hazai bajnokiján a Soroksárt. A vendégek a Ferencváros fiókcsapataként a második helyen állnak a tabellán, míg a Szpari a negyedik. Nagy Pannát a hideg sem zavarta abban, hogy a mérkőzés elején vezetéshez juttassa a Nyíregyházát, sőt, majdnem megduplázta előnyét a Spartacus, de kimaradt egy nagy ziccer. A folytatás főként mezőnyjátékot hozott, és a csúszós műfüvön – a munkások mindent megtettek, hogy játékra alkalmas legyen – taktikáról nemigen lehetett beszélni. A Soroksár mindent megtett az egyenlítés érdekében, és ez az első félidő hajrájában sikerült is nekik, egy beadás után megpattant a labda, és a hazai kapuban landolt. Fordulás után Molnár Adelina előnyhöz juttatta a vendégeket, majd még kétszer volt eredményes, és Benke is betalált, így a Soroksár 5-1-re megnyerte a mérkőzést. 

- Megvolt a taktikánk, de talán túlzottan is játszani akartunk, és a sok passz ilyen talajon nem lehetséges, így becsúsztak hibák is. Ezzel együtt nem lehetek elégedetlen, mindkét csapat játékosainak gratulálok, hogy ilyen körülmények mellett lejátszották a mérkőzést - mondta Benkő Balázs vezetőedző. 

A hajrában több játékosát is pihentette már Benkő Balázs, gondolva a szombati Cigánd elleni bajnokira. Azt a mérkőzést is zárt kapuk mögött, Örökösföldön rendezik.