Hiába nyert a pályán a Fatum, az Újpest kapta a pontokat

Bár a pályán a Fatum Nyíregyháza legyőzte a hétvégén az Újpestet, a pontokat az MRSZ mai határozata értelmében mégis a lilák kapják. A második játszmában ugyanis egy labdamenet erejéig csak egy magyar játékos volt a pályán a mieinknél. Íme a határozat:

“A Magyar Röplabda Szövetség Versenyirodája a következő határozatot hozta a

Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft sportszervezet vonatkozásában: A 104 sorszámú FATUM-Nyíregyháza – UTE női Extraliga alapszakasz mérkőzés pályán elért eredményét megsemmisíti, és a mérkőzést 3:0 (75:0) eredménnyel az UTE javára írja.

Indoklás: A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft sportszervezet FATUM-Nyíregyháza nevű női Extraligában szereplő csapata a 2022. október 30-án rendezett 104 sorszámú FATUM-Nyíregyháza – UTE mérkőzés 2. játszma 16:9 állásnál az előírásoknak megfelelő csapatösszetételben (17 – Lászlop

Alexandra, 16 – Jurdza Anija, 3 – Cicic Marija, 11 – Cepni Merve, 23 – Leban Selena) lecserélte a 17-es számú magyar állampolgárságú és magyar eredeti szövetséggel rendelkező Lászlop Alexandrát és helyette pályára lépett a 6-os számú Ambulija Bojana, ezzel megsértette a Versenykiírás 11.3. pontjának következő előírását: „A Női felnőtt Extraligában a bajnoki mérkőzéseken két magyar állampolgársággal és magyar eredeti szövetséggel rendelkező játékosnak labdamenet közben (azaz a nyitóérintés pillanatától a labdamenet végéig) a pályán kell lennie.” Ennél az állásnál a FATUM-Nyíregyháza csapatában az előírásokkal szemben csak egy fő (Cicic Marija) magyar állampolgárságú és magyar eredeti szövetséggel rendelkező játékos volt a pályán az egész labdamenet alatt, a labdamenetet követően került sor a visszacserére (16:10-nél), melyet követően a Versenykiírás 11.3. pontja már teljesült. “- áll a határozatban.