Hiába jött hidegfront, sok helyen marad a veszélyjelzés
Hiába jött hidegfront, sok helyen marad a veszélyjelzés

Továbbra is tombol a hőség. Hiába jött hidegfront, sok helyen marad a veszélyjelzés. A rendkívüli hőség a szervezetünket is megterheli, ezért az orvosok azt javasolják, hogy figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kerüljük a kávét, az alkoholt, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. A hőségriadó egyébként hétfő éjfélig van érvényben – hangzott el az M1 Híradójában.

 

A legtöbb vízi baleset nem kijelölt fürdőhelyen történik, ezért a szakemberek továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy,

aki nem tud jól úszni, vagy nem érzi biztonságban magát, ne menjen derékig érő víznél mélyebbre.

Nagyon fontos, hogy megfelelő időben és megfelelő helyen fürödjünk. Ez a megfelelő idő, a nyitvatartási idő alatt a kijelölt fürdőzőhely. Ezen a kijelölt fürdőzőhelyen van vízimentő, úszómester, aki ha baj van, akkor tud segíteni, illetve figyelmeztet bennünket, hogyha valamit nem jól csinálunk, vagy esetleg mélyebb vízbe megyünk be és látja rajtunk, hogy nem vagyunk képesek megfelelően úszni” – mondta Vincellér Tibor, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület speciális mentőse.

Az ország legnagyobb fürdője is megtelt strandolókkal szombaton. A kilátogatók szerint csak a vízben lehet elviselni ezt a tikkasztó hőséget.

Fontos viszont, hogy felhevült testtel senki se menjen be a hideg vízbe, erre a strandokon dolgozók is próbálják felhívni a figyelmet.

Sokan hűsöltek ma a vízpartokon, a Balatonnál is. Délután itt is nagyon erős volt az UV sugárzás, aki nem vonult árnyékba folyamatosan kente magát fényvédővel.

Bőrünk védelme mellett elengedtethetetlen a megfelelő folyadékbevitel is, mivel a hőség rendkívül megterheli az emberi szervezetet. Különösen az időseket, a szív-érrendszeri betegeket és a gyermekeket.

Az izzadással sok folyadékot, ásványi anyagot veszítünk,

ezért még inkább fontos a megfelelő folyadékpótlás.

hirado.hu