Hétvégi programok Nyíregyházán

 

Bábelőadások

A bábszínházat kedvelők, szombaton és vasárnap is találnak programot.
A Burattinó Bábszínház előadásai: április 25-én 11.00 óra: Mese délelőtt, 16.00 óra: Többet ésszel, mint erővel. A délelőtti programok magyar népmese felolvasást tartalmaznak. Árnyjátékos illusztrációval a mese után kézműves foglalkozást tartanak. Helyszín: Korzó Bevásárlóközpont 2. emeleti bábszínházterme (Mókus játszóház mellett).
Vasárnap a Mazsola és Tádé, zenés bábjátékot nézhetik meg az érdeklődők 16 órától, az Ametiszt Bábszínház előadásában, a Váci Mihály Kulturális Központban. A bábjáték előtt és után a Megyei Család-, Esélyteremtési Önkéntes Ház anyák napi ünnepségre és játszóházra várja az érdeklődőket.

Horgászverseny

A Vasutas Sporthorgász várja a fiatalokat egyesületük évadnyitó versenyére április 26-án. A halfogó verseny a nyíregyházi Bujtosi-tavon kezdődik 8.00 órakor. Gyülekező a tó Agyag utcai partján. Előzetes nevezéseket a Végállomás horgászboltban, a www.vste.hu weboldalon és a 20/584-8307-es telefonszámon várják.

Az Első Magyar Frontszínházról

Április 25-én 18.30-tól – a Szibériai Csárdás ősbemutatója előtt – kiállítás nyílik a Móricz Zsigmond Színház Galériájában, ahol a darabhoz kapcsolódva, az Első Magyar Frontszínház több mint egyéves működését (1917. április–1918. nyara) mutatják be fotón, grafikán, plakátokon, levéldokumentáción keresztül. A társulat bejárta az orosz, a szerb, az olasz és a román frontot, a „vándorlás” során készített fotóanyag színházi és hadtörténeti szempontból egyaránt érdekes. Megemlékeznek a harcok szünetében rögtönzött, katonák által rendezett színielőadásokról is. Azokról a színészekről sem feledkezik meg a kiállítás, akik katonaként szolgálták a hazát vagy a hátországban maradva jótékonysági akciókban való aktív részvétellel vették ki részüket a „nagy háborúból”. A kiállítás május 12-éig tekinthető meg.

Családi filmek

Szombaton és vasárnap délután két családi filmet is vetítenek a Krúdy Art Moziban. Mindkét napon 14.30-tól, a BELLE ÉS SÉBASTIEN című francia családi filmet láthatják az érdeklődők, 16.15-től pedig a VÉGRE OTTHON! című amerikai animációs filmet vetítik.

S. M.

Fotó: internet