Hétvégi közlekedési prognózis

Pénteken többnyire derült lesz az ég, elsősorban nyugaton, délnyugaton lehetnek felhősebb területek. Csapadék nem várható. Kezdetben foltokban párás lesz a levegő, köd is képződhet, de ez napkelte után nem sokkal feloszlik. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet délután 17, 21, késő este 7, 12 fok között alakul.

Szombaton kezdetben országszerte napos idő várható többnyire kevés fátyolfelhővel, majd délután délnyugat felől felhősáv érkezik, mely estére eléri a keleti tájakat, nyugaton pedig akkorra mögötte már ki is derül az ég. Reggel foltokban ködre kell számítani. Délutántól a Dunántúlon néhol zápor előfordulhat. A délkeleti, déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, sőt néhol gyengén fagyhat kétméteres magasságban is, talajmenti fagy pedig nagyobb területen lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő várható, majd délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és arrafelé néhol zápor is előfordulhat. A délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul. (forrás: met.hu)

 

Várható forgalom a határállomásoknál

 

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban várakozással kell számolni vasárnap és hétfőn, melynek mértéke elérheti a 90–120 percet. A belépő irányban 60–180 perc várakozás alakulhat ki. A teherforgalomban forgalomtorlódás nem várható.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen kilépő irányban szombaton 30 perc várakozással számolunk. A belépő irányban szombaton, vasárnap és hétfőn várakozás kialakulásával kell számolni a személyforgalomban, melynek mértéke meghaladhatja a 60 percet.

A 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban nem számolunk várakozás kialakulásával.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban nem számolunk várakozás kialakulásával.

Csengersima közúti határátkelőhelyen személyforgalomban nem, kilépő teherforgalomban pedig a román határrendészeti szerv szigorított ellenőrzése miatt lehet számolni 30–60 perc várakozás kialakulásával.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30–60 percet.