Hétvégén újabb fesztivál Sóstón
Hétvégén újabb fesztivál Sóstón

Mától vasárnapig igazi fesztiválhangulat fogadhatja a Sóstóra kilátogatókat. Tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Sóstó Serfesztet, a Krúdy terasz és a tó közötti gyönyörű, árnyas sétányon. A szervezők közel 100 féle kis és nagyüzemi sörrel, gasztronómiával, zenekarokkal és dj-kel várnak mindenkit augusztus 7. vasárnapig.

2010 óta minden évben megrendezik Nyíregyházán a Sóstó Serfesztet. Pontosabban 2020 kivétel volt, mert akkor a koronavírus-világjárvány miatt el kellett halasztani a rendezvényt, így az idei lesz a 11. alkalom. A szervezők ma kora délutántól vasárnapig hazánk és Európa legjobb söreivel, koncertekkel, dj-kel és a street food konyha legjobb ízeivel várják az érdeklődőket Sóstón.

- Ez már a 11. sörfesztivál itt Sóstón. Hála Istennek ez egy visszatérő program és mindig nagyon nagyon sokan vannak. Érdekes módon szerencsénk van, ez az augusztus első hétvégéje, mondhatom bárkinek is, 11. éve mindig kánikula. Soha nem volt esős idő, ami miatt el kellett volna halasztani ezt a rendezvényt. Hála Istennek hagyomány lett, egyre inkább megy a híre, most már olyan sörfőzdék is jönnek, akik eddig nem - mondta el Podlovics Lajos.

Budapestről, a hajdúságból, de a határon túlról is érkeznek sörfőzdék, így igazán sokszínűnek ígérkezik a rendezvény. A gasztronómiai felhozatalt zenei programok színesítik majd, sőt: a gyerekeket és a felnőtteket egész napos népi játszóudvar is várja majd.