Hétvégén nyit a Nyíregyházi Állatpark - Az interneten olcsóbb belépőt is kínálnak!
Hétvégén nyit a Nyíregyházi Állatpark - Az interneten olcsóbb belépőt is kínálnak!

Pénteken újra megnyitja kapuit a Nyíregyházi Állatpark. A járvány miatt kényszerpihenőt tartott a SóstóZoo, de így olyan kisebb felújításokat lehetett elvégezni, amelyek szükségszerűvé váltak. Az Ócenáriumban kicserélték a padlószőnyeget és a megújult a medencék háttere is. A látogatók számára jó hír, hogy aki interneten vált jegyet, az most kedvezményesen juthat be Magyarország legnépszerűbb vidéki állatgyűjteményébe. 

Szerelmesek lettek a jegesmedvék, különböző madárfiókák láttak napvilágot és a maki állomány is gazdagodott az elmúlt hetekben a Nyíregyházi Állatparkban. Ám sem az újszülötteket, sem a SóstóZoo régi lakóit nem lehetett megtekinteni a járványveszély miatt. Az állatpark hetekre bezárta a kapuit.

Péntektől irány a SóstóZoo!

Május 8-án azonban ismét szélesre tárják a kapukat a látogatók előtt. A SóstóZoo reggel kilenctől este hatig lesz nyitva. A látogatók figyelmét azonban felhívják arra, hogy mivel a járványveszély nem múlt el, ezért a védőkorlátozásokat be kell tartaniuk. Akik nem egy háztartásban élnek, azoknak egymástól másfél méterre kell tartózkodniuk, és aki nem csupán a szabadban kíván sétálni, hanem a Zöld Piramis és a Viktória ház lakóit is látni kívánja, annak az arcmaszk használatát is előírják. Amiről egyelőre le kell mondani a látogatóknak, az a fókashow, illetve a népszerű madárbemutató, mert ezek a produkciók esetében sok ember zsúfolódna össze, és a park nagyon fontosnak tartja a vendégek egészségét és biztonságát. Az állatpark vezetése arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes online megvásárolni a belépőjegyeket, mert így komoly kedvezményhez lehet jutni. - Szeretném kérni mindenkitől, aki jön, hogyha módjában áll, online váltsa meg a jegyét. Májusban, hogy ezt ösztönözzük, a segítői jegy továbbra is érvényben van. Ez egy 2300 forintos olcsóbb jegy, de ez egységesen ennyibe kerül. Hogyha valaki személyesen jön megváltani a jegyet, akkor a listaárakból választhatja ki a neki megfelelő jegytípust. Itt lehet fizetni SZÉP kártyával, viszont sorba kell állni és itt is tartani kell a távolságot. Lehet, hogy egy kicsit lassúbb a bejutás. Érdemesebb otthon megvenni a jegyet és már jeggyel jönni – mondta el Gajdos László az állatpark igazgatója.

A vendéglátóhelyek is nyitva lesznek!

A park területén működő vendéglátóhelyek is nyitva lesznek, ezeknek a teraszát, külső pihenőrészeit használhatják majd a látogatók. Gajdos László hozzáfűzte, az elmúlt hetekben sikerült a 10 éves Ócenáriumot is megújítani, így nem volt hiábavaló a kényszerpihenő. Itt kicserélték a padlószőnyeget, és a medencéket is új háttérképekkel tették még inkább látványossá a látogatók, és otthonosabbá a benne lakó élőlények számára.