Hétvégén irány a Parkfürdő! – Programokkal teli nyitóhétvége vár a vendégekre
Fotó: Trifonov Éva / Archív

Június elsején hivatalosan is kitárja kapuit a sóstói Parkfürdő, a nyitóhétvége alkalmából ingyenes gyermekfoglalkozások és ugrálóvár várja a legkisebbeket, de lesz aqua-zumba és népi kézműves foglalkozások is. Az idei nyitás másik újdonsága pedig egy 15 négyzetméteres LED-fal a termálmedencéknél, amelyen a foci Eb és az olimpia napközbeni eseményeit nézhetik majd a fürdőzők.

 

Június elsején színes programokkal teli nyitóhétvégével tárja ki kapuit a sóstói Parkfürdő, amely kiváló szolgáltatási színvonala miatt a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence és több nagysebességű óriáscsúszda is található. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a Parkfürdő változatlan jegyárakkal várja a vendégeket, iskolai csoportok és sportegyesületek számára pedig kedvezményt biztosítanak.

– Számos újdonság lesz idén is a Parkfürdőben. Elsősorban próbáljuk majd a vendégeknek a bejutását megkönnyíteni, ez a kánikula időszakban elsősorban fontos. Megteremtettük az online jegyvásárlás lehetőségét és ezzel az online jeggyel egy elsőbbségi pénztáron keresztül tudnak majd belépni a vendégek. Szintén az elsőbbségi pénztárt használják majd a kerekesszékkel, babakocsival érkező vendégek, próbáljuk egy kicsit komfortosabbá tenni mindenkinek a bejutást. Az új parkolónk is elkészült, és ennek a használatával is reméljük, hogy kicsit fejlődik majd a szolgáltatásunk színvonala.  A fürdőn belül lehetőséget biztosítunk a vendégeknek a készpénzmentes fizetésre, a korábbi gyakorlat szerint is volt lehetőség bizonyos egységekben az órával fizetni, most ezt kiterjesztettük, úgyhogy a vendégeknek bátran ajánljuk, hogy használják az órájukat a fizetéshez. Továbbá létrehoztunk a strand területén egy Információs pontot, ahova bármilyen segítséggel fordulhatnak majd a vendégek – mondta el a sajtótájékoztatón Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Ahogy azt a vezérigazgató kiemelte, a Parkfürdő megújult, tágas parkolójában 283 kijelölt parkolóhely várja a fürdővendégeket, a nyitást megelőzően pedig számos egynyári növényt ültettek. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a termáljeggyel és nyugdíjas napokkal június 20-ig még élhetnek a fürdőzők, a nyári időszakban pedig változik az éjszakai fürdőzés, kéthetente szombatonként az Aquarius Élményfürdőben szaunaprogramokkal és zenével várják a kikapcsolódni vágyókat. A nyitás alkalmából egész hétvégén ingyenes gyermekfoglalkozások és ugrálóvár várja a gyermekeket, de lesz aqua-zumba is, valamint a Sóstói Múzeumfalu munkatársai jóvoltából népi kézműves foglalkozások várják a látogatókat. A strandnyitással kapcsolatos információk mellett Matavovszky Dániel az eseményen arról is beszélt, hogy a napokban több hír megjelent a Tófürdő vízminőségét illetően egy kedvezőtlen besorolásról, ezzel kapcsolatban kiemelte, ez nem azt jelenti, hogy jelenleg a víz minősége kifogásolt, hanem 2020 és 2023 között a 4 év mintavétele alapján sorolták a fürdőt ebbe a kategóriába. 2021 szeptemberében volt két eltérés, melyeket követően azonnal kontrollmintát vettek, amelyek megfelelőek voltak.

– Idén is készültek már mintavételek a Tófürdőn, az elsőt május 9-én még a nyitás előtt vették és most rendeltünk egy kontroll mintát is, ami elkészült. Ez is természetesen kifogástalan, tehát biztonságos a fürdőzés a fürdőben. A közvélemény megnyugtatása és a fürdőzők biztonságának érdekében elrendeltük, hogy hetente fogunk vízmintát venni a Tófürdőből – ez havonta lenne csak kötelező, de szeretnénk mindenkit megnyugtatni, és ezeket a hetente kapott vízmintákat a honlapunkon és a pénztáraknál majd publikálni fogjuk – emelte ki Matavovszky Dániel.

A legutóbbi, május 9-ei vizsgálat eredménye alapján tehát a nyíregyházi Tófürdő vízminőségével kapcsolatban az illetékes hatóságok semmiféle kifogást nem emeltek, így az fürdőzésre tökéletesen alkalmas. Május 11-től ott mobil szaunákkal várják a vendégeket, a Parkfürdő pedig szombattól a megszokott színvonallal, a nyár során családi nappal, sportvetélkedővel, Strandfoci Bajnoksággal, Sóstó Serfeszttel és Extreme Trail akadályfutó versennyel hívja a vendégeket. Az idei nyitás másik újdonsága pedig egy 15 négyzetméteres LED-fal a termálmedencéknél, amelyen a foci Eb és az olimpia napközbeni eseményeit nézhetik a fürdőzők.

Kapcsolódó galéria

Parkfürdő nyitási tájékoztatója 2024