Hétfőn kezdődött és egészen húsvétig tart az országos élelmiszer-ellenőrzés

Hétfőn kezdődött és egészen húsvétig tart az országos élelmiszer-ellenőrzés
Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart, az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja – közölte az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték, a Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket.

– írja az Agrárminisztérium közleményében.

Zsigó Róbert államtitkár a közleményben kiemelte, az akciók közös jellemzője, hogy átláthatók, az érintett termékköröket és célterületeket előre nyilvánosságra hozzák.

A szakemberek számára nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is biztonságos termékeket tehessenek kosarukba.

Tapasztalatok szerint a szezonális ellenőrzések hatása egyre jobban érvényesül, az előállítók, forgalmazók számítanak a vizsgálatra, ezért nagyobb körültekintéssel járnak el.

– fogalmazott az akció kapcsán a közleményben az államtitkár.

 

Forrás: hirado.hu