Hetet lőtt a Szpari - Továbbjutott a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus

A MOL Magyar Kupában a Lőrinci vendége volt a Nyíregyháza Spartacus. A két csapat már szeptemberben találkozott volna, de a hazaiaknál egy játékos fertőzése miatt akkor nem rendezhették meg a mérkőzést. 

Lőrinci VSC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-7 (0-2)

Lőrinci

Jv: Kátai Gábor ( Márkus Péter, Szabó Dániel) 

Lőrinci: Gedei (Bódi 59.) - Klement, Nyerges (Oláh 69.), Uj, Szabó, Palaticzky, Sulcz (Székesi 78.), Gulyka (Gulyás 78.), Tóth, Zöldi, Kerek (Gidály 69.)

vezetőedző: Dukon Béla 

Nyíregyháza: Fejér - Svedyuk (Magyar 69.), Végső, Jánvári, Papp (Györgyi 46.) , Papucsek (Fodor 59.), Farkas, Vasiljevic (Kalocsai 59.), Kártik, Ötvös (Kovács N. 46.), Hornyák 

vezetőedző: Gálhidi György 

gólszerző Ötvös (28.,45.), Kártik ( 66.,69.), Hornyák (67., 92.), Kovács N.(86.)

A Szpari kezdett aktívabban, az első percekben három lövés is elkerülte a hazai kaput. Az 5. percben Végső indította Kártikot, aki ígéretes helyzetben mellé lőtt. Fölényben játszott a Nyíregyháza, melyet egy veszélyes Ötvös szabadrúgás is jelzett, de az első tíz perc nem hozott gólt. A 11. percben Hornyák bombázott fölé, majd a 19. percben Hornyák passzolt Kártikhoz, aki a kapufát találta el! A hazaiak egy jobb oldali támadás után veszélyeztettek, de Fejér mentett az érkező támadó elől. A folytatásban is több lehetősége volt a Szparinak, Vasiljevic beadása után Svedyuk fejelt fölé. A vezetés megszerzésére a 28. percig kellett várni. Ekkor Ötvöst állította meg Gulyka szabálytalanul a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, melyet Ötvös Bence értékesített, a kapu jobb oldalába gurította a labdát,  0-1. Támadásban maradtak a mieink, előbb Papp lövése ment centikkel mellé,  majd a másik oldalon Fejér fogta biztosan Nyerges labdáját. Hét szögletet is rúghatott a Spartacus, de a 45. percben sikerült csak megduplázni az előnyt. Hornyák Marcell ment el a bal oldalon, középre passzolt, ahol ismét Ötvös Bence volt eredményes, 0-2. A szünetben így megnyugtató nyíregyházi előnnyel térhettek pihenőre a csapatok. 

Fordulás után kevesebb volt a heyzet, a 60. percben egy hazai szabadrúgást követően Kerek fejelt fölé. A 66. percben aztán megszerezte harmadik gólját a Nyíregyháza Spartacus, Jánvári passzolt Hornyákhoz, majd  Kártik Bálint egy testcsel után volt eredményes, 0-3. Két perccel később újabb Szpari gól következett, ezúttal Hornyák Marcell talált be Kalocsai László beadása után, 0-4, majd a középkezdés után szinte azonnal ismét Kártik Bálint lőtt gólt, a kapus fölött szép mozdulattal emelte át a labdát, 0-5. A Szpari pár perc alatt végképp eldöntötte a továbbjutás kérdését. A 77. percben Kártik beadása után Fodor fejelt, de bravúrral védett a hazai kapus. Záporoztak a lövések a Lőrinci kapujára, 24 próbálkozásnál tartott ekkor a Spartacus, de a hazaiak is mindent megtettek, hogy megszerezzék a becsületgólt. A 86. percben viszont ismét a Szpari volt eredményes, Farkas Aurél szerezte meg a labdát egy kirúgás után Kovács Norberthez passzolt, aki a kapus mellett a hálóba gurított, 0-6. A végére jutott még egy nyíregyházi gól, a 92. percben Györgyi Arthur passza után Hornyák Marcell lőtt a rövid felső sarokba, 0-7.  Magabiztos győzelmével a Nyíregyháza Spartacus a 64 közé jutott a Magyar Kupában.