Hét ország 16 motorosa érkezik vasárnap

Vasárnap elkezdődik a salakmotoros szezon. A MACEC Kupára hét országból érkeznek versenyzők. Rajthoz áll a magyar bajnoki címvédő Fazekas Dennis is. 

Minden készen áll a Nagyhalász Speedway Ringen a versenyzők fogadására, és az előrejelzések szerint jó idő is lesz vasárnap, így minden adott ahhoz, hogy izgalmas futamokkal rajtoljon a 2022-es versenyidény. A MACEC Kupán lengyel, szlovák, cseh, ukrán, bolgár, román és természetesen magyar vaspapucsosok szállnak harcba. A hazai színeket képviseli Fazekas Dennis, aki egy éve megnyerte a magyar bajnokságot. A cél most a címvédés, a csapat pedig ebben igyekszik segíteni. 

- Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Dennis megfelelő technikát kapjon, de a gázt ő húzza majd. Ami a pályát illeti, tökéletesen előkészítettük, részünkről akár már holnap lehetne a verseny. Nagyon várjuk a vasárnapi rajtot - mondta  Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Fazekas Dennis mellett Bárány Márk és Magosi Norbert is biztosan indul a magyarok közül. Milen Manev is rajthoz áll, Lengyelországból pedig négy motoros jön. Marko Levishyn sem először jár a Speedway Ringen, az ukrán versenyző rendre látványos futamokat produkál.  Összesen 16 motoros indul, és 20 futam után dől el az elsőség kérdése. A verseny napján, 11 órától edzést is tartanak, majd vasárnap 15 órától lesz a start. A belépés 14 éves korig ingyenes. A következő hónapokban rendere rangos nemzetközi versenyek lesznek a pályán, a legrangosabb viadal pedig a GP-kvalifikáció lesz.