Hét jó tanács a Campus Fesztiválon résztvevő fiataloknak!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a nagy népszerűségnek örvendő Campus Fesztiválra idén is ellátogatnak azért, hogy jó tanácsokat adjanak az érdeklődőknek.

A kerékpárral érkezőknek lehetőségük van járműveik regisztrációjára.

A biciklitulajdonosoknak egy adatlapot kellett kitölteniük, majd a rendőrök rögzítik a jármű színét, típusát, gyártóját, gyártási számát és fényképfelvételeket készítenek a kerékpárról. A jármű jellegzetességei, adatai egy központi adatbázisba kerülnek, amely egy esetleges lopás során megkönnyíti a rendőrök munkáját a felderítés és az azonosítás terén. Regisztrálni a fesztivál területén kijelölt kerékpártároló közelében lehet.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak legfőbb célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának biztosítása.

Különös tekintettel a magas látogatói létszámra, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt.

Ehhez az is kell, hogy a fesztiválon résztvevők is figyeljenek magukra, egymásra és vagyontárgyaikra!

Hét jó tanács a Campus Fesztiválon résztvevő fiataloknak:

1. Ha csak lehet, ne egyedül menj a fesztiválra! A csoportban pedig beszéljétek meg előre, hogy „ki kire fog vigyázni”, kire figyel oda.

2. Ha mégis úgy alakul, hogy egyedül mész a fesztiválra, keresd azokat a helyeket, ahol tömeg van!

3. Legyen terved arra az esetre, ha baj lenne: kit hívsz, hova mész, hogyan veszed fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonod gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatsz.

4. Vagyontárgyaidra (mobiltelefon, fényképezőgép, stb.) fokozottan figyelj, soha ne hagyd őrizetlenül.

5. Ha látsz valakit, aki bajban van, segíts neki! Ha úgy érzed, hogy valaki veszélybe sodorja magát, figyelj oda rá!

6. Soha ne fogadj el ismeretlenektől italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan alkoholt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba, és láttad, hogyan készült!

7. Baj esetén fordulj a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrhöz, vagy tegyél bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán.

Szórakozz biztonságosan!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott ne üljön volán mögé, használja a tömegközlekedési eszközöket vagy utazzon taxival.

 

Forrás: police.hu