Hét gól a női focimeccsen - a második hely volt a tét az Újpest ellen

A második helyen álló Újpestet fogadta a szezon utolsó hazai meccsén a Nyíregyháza Spartacus női csapata. Mivel a két gárda között mindössze két pont volt a különbség a lilák javára, így a találkozó hivatott dönteni a második helyről. A tavaly még NB-I-es fővárosiak kezdtek jobban, és a 13. percben Kuhár Réka révén vezetést szerztek. Sokáig nem késett a válasz, három perccel később Urai Bianka szöglete után visszakerült hozzá a labda, majd az oldalvonal mellől ballal a hosszú sarokba csavart, 1-1.

A 25. percben Molnár Rózsa használt ki egy védelmi hibát, így a szünetben az Újpest vezetett. Fordulás után gyorsan egyenlített a Szpari, Takács Brigitta kapott remek labdát Boros Edinától, és a kapuba lőtt, 2-2.

Most viszont a vendégek válaszoltak szinte azonnal, ismét Kuhár volt eredményes, majd a 67. percben már mesterhármasnál tartott, 2-4. A gól után Nagy Tímea debütált a mieinknél, ez volt az első meccse a felnőtt csapatban. A 86. percben szépített a Nyíregyháza, Takács Brigitta szép cselek után helyezett a kapuba. A végén volt esély az egyenlítésre is, de kimaradtak a helyzetek, így a lilák nyerték a találkozót. 

Nyíregyháza Spartacus - Újpest FC 3-4 (1-2)

Nyíregyháza: Bódig - Paranai, Kocsis, Barta, Szanyi, Kovács (Nagy 67.), Urai, Tóth, Kárpátfalvi, Boros (Malachovszky 73.), Takács 

Makay Robin vezetőedző: - Sajnos a tipikus hibáinkat ma is elkövettük, hazai pályán négy kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Hátha a jövő héten nem nekünk jut a szimpatikus vesztes szerep!