Heroikus csatában egy pontos NYÍKSE vereség a kosárlabda NB-II-ben

Pénteken este a NYÍKSE első idegenbeli mérkőzését játszotta a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában. Rögtön annak a Békéscsabának az otthonába utaztak a mieink, akik idén a feljutást tervezik. Ráadásul a körülmények sem a nyíregyháziakat segítették. Két fiatal sem tudott indulni a csapattal betegség miatt, illetve a légiós Befahy Gauthier  E. külföldről nem ért haza időben, így nem lehetett a keret tagja. 
Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Oláh Z. kitűnően irányított a vendégeknél, Kósa T. és Asztalos I. pedig szorgosan segédkezve szerezte a pontokat. Az egész csapat kitűnően védekezett és mindenki igyekezett a támadásoknál is egy-két pontot hozzátenni. A második negyedben ez meg is hozta az eredményét, hiszen 10 ponttal is meglépett a NYÍKSE. A mérkőzés fordulatosságát és kiélezettségét bizonyítja, hogy ekkor 1-2 perc alatt zárkózott vissza az ellenfél.
A  második félidő elején az öltözőben maradt Kovács Tibor csapata, és fordítottak a hazaiak, de a 3. negyed utolsó 4 percére felpörgött a nyíregyházi gárda és egy huszáros 2-11-es rohammal  a negyed végére már 3 ponttal vezetett.  Úgy tünt, hogy 2 perccel a meccs vége előtt  a NYÍKSE behuzza ezt a mérkőzést, hiszen már 7 ponttal vezetett a csapat. Ekkor viszont minden összeomlott. Kósa T kipontozódott, a játékvezető tévesen ítélt technikai hibát Kovács Tibornak, majd visszavonta azt, ekkor a padon lévő Kósa T. megjegyzést tett a jétékvezetői munkára. Igaz nem durván, de ez elég is volt egy újabb technikaira. Két támadás is kimaradt, a hazaiak pedig távoli dobásokkal fordítottak. Ez a szinte 1 perc alatt bekapott 8 pont sokkolta a  mieinket és egy sikertelen kinti dobás után mindössze 12 mp maradt, amit már "lepörgetett" passzolgatással a hazai csapat. Így az utolsó pillanatban kicsúszott a NYÍKSE kezéből a győzelem.  

Békéscsabai KK - Sunshine NYÍKSE 80-79 (17-17; 25-26; 16-18; 22-18)

NYÍKSE: Asztalos I. 13, Oláh Z. 29/6, Zajácz K. 9/3, Horváth B. 6/3, Kósa T. 14/6

Csere: Sipos T.  3/3, Földesi N.  5/3, Kazai Á. , Hajas Z.