Hepi börszdéj

Hat születésnap, hat kerti parti, hat csokitorta, és a születésnapi gyertya elfújásánál évről évre ugyanaz a kívánság: minden maradjon úgy, ahogy van. Csakhogy semmi nem marad úgy, mert az életben csupán egy dolog állandó: a változás.
Ferenczik Adrienne Hepi Börszdéj című regénye születésnapi partikra invitálja az olvasókat. A regény főszereplője, Zoli élete álmát váltja valóra, amikor megvesz egy Duna-parti nyaralót, és az örömét meg akarja osztani a barátaival. Meghívja hát őket a vízparti kertbe egy nyaralóavatóra, amelynek időpontja – teljesen véletlenül – egybeesik a születésnapjával. A parti olyan jól sikerül, hogy a három házaspár elhatározza, minden évben ott, a Duna-parti kertben megünneplik Zoli születésnapját. A Hepi Börszdéj hat születésnap története. A házigazdák készülődnek a partihoz, a vendégek megérkeznek, esznek-isznak, koccintanak a főszereplő egészségére, és minden évben van, aki megveregeti a főhős vállát, és elkiáltja, hogy „Hepi Börszdéj!”.

(A képre kattintva galéria nyílik.)

A szereplőkkel egy-egy év alatt sok minden történik, így az olvasók nemcsak hat születésnapi parti, hanem számos meglepetés részesei is lehetnek. A párok megunják, megcsalják, elhagyják egymást, szerelem szövődik, házasság bomlik fel és új frigy köttetik. A szereplők életében felmerülő problémák évről évre újabb és újabb változásokat hoznak, és amíg a férfiak és nők döntést hoznak, sok-sok, a mindennapokban gyakran előforduló élethelyzeten kell átvergődniük, miközben mindenkiben ott bujkál a kérdés: szabad-e, lehet-e, érdemes-e új életet kezdeni. Ferenczik Adrienne harmadik regénye három házaspár mindennapjain keresztül ábrázolja a modern család válságát, miközben egy fordulatokkal teli történettel szórakoztatja az olvasót, ugyanazzal a mesélőkészséggel és empátiával, mint előző két regényében, a Napfényes Riviérában és az Incognitóban.