Helyzetelemző értekezletet tartott a megyei kormánymegbízott

Térségünkbe március 17-én, szombaton érkezett meg a tavaszi tél. Másnap reggelig az erős szél kíséretében közel 20 centiméter hó esett. A NYÍRVV és a Magyar Közút munkagépei is folyamatosan dolgoztak az utakon, valamint a hon- és rendvédelmi szervek is segítettek a hótorlaszoknál, baleseteknél.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Román István a megyei kormánymegbízott elmondta:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt évekből nagyon komoly tapasztalatunk van a különböző veszélyhelyzetek felszámolásában. Emellett a tapasztalat mellett az eszközrendszer is rendelkezésre áll. Ennél fontosabb, hogy azok az emberek akiknek katasztrófavédelemnél, a honvédségnél, közúton munkája volt, az kiválóan helyt állt. Ennek köszönhető az, hogy nagyobb baj nem történt.

Több mint ötven esetben riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóegységeit, Nyíregyházán huszonkilenc eseményhez vonultak ki. Leginkább elakadt járművekhez hívták őket, de volt, hogy leszakadt áramvezeték miatt kértek segítséget.

A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Béla hangsúlyozta:

A megyében 50 alkalommal kerültek bevetésre a tűzoltóegységeink, nagyon komoly munkát végeztek. Hiszen, árokba rekedt autókat mentettek ki, és különböző helyeken jelentek meg ahol külvilágtól elzárt településen, vagy veszélybe került embereknek segítettek.

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, a március 17-én kialakult rendkívüli téli időjárási viszonyok során tanúsított kiemelkedő helytállásért 10 elismerést adott át Román István kormánymegbízott. A megyei helyzetelemző értekezleten többek között segítő vállalkozókat, katasztrófavédelmi szakembereket, útüzemeltető mester szakmunkást és körzeti megbízottat is jutalmaztak.


Horváth Kíra