Helyismereti foglalkozás nyíregyházi tűzoltókkal
Kedden délelőtt Nyírbátorban, a háztartási vegyipari gyárban tartottak közös helyismereti foglalkozást a nyírbátori, a kisvárdai, a baktalórántházi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók „C” szolgálati csoportjai. Az elkövetkezendő napokban, a nyírségi városban a másik két szolgálati csoport is hasonló foglalkozáson vesz részt.

A 188 főt foglalkoztató nyírbátori gyárban évente mintegy 235 millió flakon háztartási vegyipari termék készül. A gyár 2009 szeptemberében indította a termelést a városban és 2012-ben bővítette termelőkapacitását, ezért is fontos, hogy a helyi és a környékbeli hivatásos tűzoltók a gyár biztonsága érdekében a tudásuk birtokában legyenek a helyismerettel, a felvonulási területtel, valamint a közművek kizárásával, továbbá a vízvételi lehetőségekkel és veszélyforrásokkal.

Kedden délelőtt a Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs, a Nyírbátori, a Kisvárdai és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoportjainak tartottak helyismereti foglalkozást az Unilever nyírbátori gyárában, ahol egyeztették a tűzoltási, műszaki mentési tervben foglaltakat és ellenőrizték a bekövetkezett változásokat. Az állomány ellenőrizte a kézi tűzoltó készülékek és a föld feletti tűzcsapok érvényességét is.

Az elkövetkező napokban a tűzoltóságokhoz tartozó másik két szolgálati csoport is részt vesz a háztartási vegyipari gyárban a helyismereti foglalkozáson.