Helyismereti foglalkozás az Egészségügyi Karon
A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „A” szolgálati csoportja az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján, helyismereti foglalkozáson vett részt csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

A helyismereti foglalkozás során az iskola tűzvédelméért felelős dolgozója tájékoztatta az állományt az oktatási intézmény épületegyüttesének tűzvédelmi sajátosságairól, a közművek és az előadók szakaszolásának, elzárásának helyeiről, mentési-menekülési útvonalak lehetőségeiről. A tűzoltók megtekintették a hő és füstelvezetőket, oltóberendezéseket, a tűzjelző központ működését, továbbá ellenőrizték a kézi tűzoltó készülékek és fali tűzcsapok érvényességét. A foglakozás során az állomány meggyőződött a szerek felállítási helyeinek lehetőségeiről, az oltóvíz ellátás biztosításáról.

A csütörtöki helyismereti foglakozást Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, valamint Oszlár Gábor tű. százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese ellenőrizte.