Helyismereti foglalkozás a Váciban
Helyismereti bejáráson vett részt a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportja csütörtök délelőtt a megújult Váci Mihály Kulturális Központban, a szabolcsi megyeszékhelyen.

Több tűzoltójárműre lehettek figyelmesek Nyíregyházán csütörtök délelőtt, a belvárosban közlekedők, miután a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság több gépjármű-fecskendővel és magasból mentővel érkeztek a Szabadság téri intézményhez. A Kossuth-díjas Bán Ferenc tervei alapján épült, 1981 novemberében átadott központban többek között a nyílászárók cseréjét, a fűtés- és elektromos rendszerek rekonstrukcióját, az épület külső és belső felújítását végezték el. 1700 négyzetméternyi közösségi és 1100 négyzetméter multifunkcionális teret alakítottak ki a megújult központban.

További képekért kattintson a fotóra!

A tűzoltók a helyi szakemberrel történt egyeztetés után a felvonulási területet ellenőrizték, majd a közművek kizárásának lehetőségeit, a vízvételi forrásokat, veszélyforrásokat tekintették meg a bejáráson. Egyeztették a tűzoltási, műszaki mentési tervben foglaltakat és ellenőrizték a bekövetkezett változásokat. Az állomány ellenőrizte a kézi oltókészülékek és a föld feletti tűzcsapok érvényességét.