Helyi termék, egészséges élelmiszer, közvetlen kapcsolat vevő és termelő között
Hat éves a Nyíregyházi Kosár Közösség!

Helyi termék, egészséges élelmiszer, közvetlen kapcsolat vevő és termelő között, helyi gazdaság, önkéntes munka, közösség. Ezek a Nyíregyházi Kosár Közösség kulcsszavai a kezdetektől fogva.

 

Közösségi kezdeményezésünk hat éve töretlenül fejlődik. Egyre több a rendszeres vásárlónk, jelenleg egy átadási napra átlagosan 150 vevőnk adja le rendelését. Hat év alatt hozzávetőleg 300 pénteki átadási napot szerveztünk. A növekvő forgalom miatt új, a korábbinál lényegesen nagyobb helyre is költöztünk, a Hatzel tér 7. szám alá. Legtöbb helyi termelőnk a kezdetektől hűséges társunk ebben a közös kalandban, melyet a helyi gazdaság élénkítése céljából indítottunk.

Hat év alatt megértünk arra is, hogy segítsünk más bevásárló közösség kezdeményezések elindulását, képzésekkel könnyítsük tanulási és közösségszervezési folyamataikat. Ez az országos szintű tevékenységünk természetesen túlmutat a rendszeres nyíregyházi átadási napokon, ezért ezt egy támogatási program jóvoltából tudjuk végezni. A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány NoPlanetB (azaz nincs B bolygó) című programjától nyertünk támogatást arra, hogy egy másfél éves program keretében az országban minél több hasonló kezdeményezést segítsünk.

Ezen projektünk keretében

  • új és korszerű bevásárló közösség webshop-ot fejlesztünk, melyet használatra felajánlunk minden hazai bevásárló közösség számára;
  • képzéseket tartunk működő és újonnan alakuló bevásárló közösségek számára, illetve olyanok számára, akik fontolgatják hasonló közösségek indítását;
  • közös országos szintű marketing tevékenységet végzünk a bevásárló közösségek népszerűsítésére;
  • külön weboldalt hoztunk létre az induló bevásárló közösségek segítésére a www.kosarkozosseg.hu címen.

Hatodik szülinapunk alkalmából ezúton is szeretnénk megköszönni minden eddigi önkéntesünknek és vevőnknek, hogy sikereinkhez és fejlődésünkhöz hozzájárult!

Aki még nem vásárolt nálunk, azt is várjuk szeretettel! Próbálja ki a Nyíregyháza környéki helyi termékeket, ismerje meg bevásárló közösségünk hangulatát! Csatlakozzon vevőként, termelőként, vagy segítő önkéntesként!

Előrendelés szerda éjfélig a www.nyiregyhazikosar.hu webshop felületen, áru átvétel pénteken 14.00-18.00 óra között a Hatzel tér 7. szám alatt.

 

A Nyíregyházi Kosár Közösség csapata