Helyi adók: ma lejár a befizetési határidő
Fotó: Illusztráció

Ma jár le az első félévben esedékes helyi adók befizetési határideje.

Az adószámla kivonatokat az Adóosztály már kiküldte minden adózónak, amelyek tartalmazzák az adózó elmaradt tartozását és a 2021. I. félévre esedékes helyi adókat (építményadó, helyi iparűzési adóelőleg), valamint a 2021. előtti gépjárműadó tartozást és az esetleges késedelmi pótlékokat, bírságokat. A 2021. I. félévre esedékes adók törvényes befizetési határideje március 15. napja, azonban ez a határidő idén is ünnepnap volt, ezért a határidő csak ma éjfélkor jár le.

Az Elektronikus Önkormányzati Hivatali Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu) a nap 24 órájában biztosítja minden adózónknak az aktuális adóegyenlegek pontos és részletes lekérdezését és az elektronikus adófizetést.

Az Adóosztály kéri az adózók együttműködését és a fizetési határidő betartását, mivel Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak ellátása, a város fejlődése, a működőképesség megőrzése és a járvány elleni védekezés önkormányzati kiadásainak fedezése érdekében elengedhetetlenül fontos a beérkező adóbevétel. Az önkormányzat ezért már most is köszönetét fejezi ki, hogy az adók pontos teljesítésével a fentiekhez hozzájárulnak.