Helló Nyíregyháza! ötödször!

A Helló Nyíregyháza! turisztikai szezonnyitó, tavaszköszöntő program évről évre sokakat vonz a belvárosba. Idén már 5. alkalommal szervezik meg a nagyrendezvényt, melyen reggel kilenctől éjjelig a korábbinál még több programmal várják a városlakókat. Ezúttal 5 „köszönő pultnál” gyűjtögethetik a gyermekek, felnőttek a „hellózás” után a „köszönő tallérokat”, melyeket számos játéklehetőségre, tevékenységre válthatnak majd be, a játszóháztól a légváron át az arcfestésig, csillámtetoválásig.

 

MEGLEPETÉS A GYEREKEKNEK

 

A rendezvény megnyitását követően a gyerekeknek meglepetéssel készülnek. – A korábbi programokból nagyon sok mindent megtartottunk – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – A gyerekeknek próbálunk olyan szórakozási lehetőséget nyújtani, amely élményt jelent számukra, s ha az idő is jó lesz, biztosan jól érzik majd magukat a Kossuth téren és tágabb környékén. Idén újdonságokat is kínálunk, az egész belvárost belakjuk, a Zrínyi Ilona utcától egészen a művelődési központig mindenhol történik majd valami, és a városlakók minden helyszínen felfedezhetnek valami érdekességet.

A program a szokásos, fergeteges „Ovis sportvetélkedővel” folytatódik a megnyitó után a szökőkútnál, ezt követően ez a helyszín átalakul „Eszem-iszom” udvarrá. A sportvetélkedővel párhuzamosan nyitnak az érdekesebbnél érdekesebb, tematikus „utczák”. A Szabadság téren, a megújult Váci Mihály Kulturális Központ előtti területen bontakozik ki a „Civil Sziget” vidám, színpadi produkciókkal.

 

ÚJDONSÁGOK, BŐVEBB TARTALOM

 

A Dózsa György utcához vezető szakaszon várja elsősorban a gyermekeket a „Kölyök utcza”, az eddig megszokottól hatalmasabb, érdekesebb játékudvarral. A Dózsa György utcát a „Szakmák utcza” tölti meg, ahol az iskolák – új elemként – gyakorlati bemutatókkal is jelentkeznek. Ez köti össze az AGÓRA programban megújult kultúrpalotát és környékét a Kossuth térrel, ahol a Tavasz Utczában friss, tavaszi virágok, zöldségek, valamint madárkiállítás, arcfestés, csillámtetoválás várja a kilátogatókat. A Városalapítók szobránál, a „Mosoly utcza” az esélyegyenlőség jegyében várja a nézőket. A könyvtár előtti téren mutatkozik be újdonságként a Könyvsziget, ahol a főszerep a játékok, kézműves foglalkozás, könyvtári olvasó lesz, s itt kap helyet a Nyíregyházi Települési Értéktár is.

 

OCHO MACHO KONCERT, UTCABÁL

 

A Zrínyi Ilona utca kulturális jellegű „Művészetek utczává” alakul, így egy összművészeti eseménnyel gazdagodik ismét a program a képzőművészet és a zene különböző megjelenési formáival. A Kossuth téri nagyszínpad egész napos változatos, szórakoztató programjai között lesznek helyi fellépő együttesek, kitelepül a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsora és a nap végén sztárfellépővel: Ocho Macho koncerttel, majd utcabállal várják a városlakókat.

Tarczy Gyula