Helló Nyíregyháza! – Már pezseg a város

Ovis vetélkedő az Arénában

 

További képekért kattintson a fotóra!

Lufidurrogtatás, labdahordás, ugrálás és még megannyi más színes feladat – sorversenyek során mérhették össze ügyességüket az ovisok a Continetal Arénában a számukra rendezett vetélkedőn.

 

Civil egyesületek a központban

 

További képekért kattintson a fotóra!

A Civil sziget résztvevői a Váci Mihály Kulturális Központ előtt már reggel 9-től várják az érdeklődőket a mosoly és a tavaszi megújulás jegyében színpadi produkciók vidám kavalkádjával, de a nyíregyházi civil fórumok és a turisztikai irodák is bemutatkoznak sátraikban.

 

Hivatalosan is megnyílt

 

További képekért kattintson a fotóra! 

 A Kossuth téren dr. Ulrich Attila alpolgármester és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere – a város az esemény díszvendége – nyitotta meg a Helló Nyíregyháza! rendezvényt.

 

Valóban felpezsdült a város

 

További képekért kattintson a fotóra!

A programok városszerte zajlanak. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtti téren egy könyvsziget nyitotta meg kapuit, ahol a memóriánkat tehetjük próbára, kézműves foglakozásokat tartanak, illetve egy könyvtári puzzle is vár mindenkit. A sétálóutcában árusok kínálják portékáikat, de akár egy ingyen ölelést is kahatnak a járókelők az ifjúság utcájában. A színpadokon egymást váltják a fellépők, az utcákon pedig számos szórakozási lehetőség nyílik a szórakozásra, egy pillanatnyi felhőtlen örömre – egy percre se áll meg a város pezsgése. 

 

Szieszta a Kossuth téren

 

További képekért kattintson a fotóra!

Katonák, tűzoltók, rendőrök – a honvédség, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai nemcsak a sátrakban várták a látogatókat, hanem látványos bemutatókkal is készültek a mai napra. Aki pedig egy kis bepillantást akart nyerni a katonák életébe, felszerelésébe, az kézbe vehette fegyvereiket, illetve még egy páncélozott szállítójárműbe is bepattanhatott.

Szieszta is volt a Kossuth téren, a Nyíregyházi Televízió munkatársai ugyanis ezúttal nem a megszokott stúdiókörülmények között, hanem a város központjában rögzítették a pénteken este adásba kerülő kulturális, szórakoztató műsort, amely ezúttal természetesen a Helló Nyíregyháza! rendezvényről fog szólni.

További képekért kattintson a fotóra! 

A nagyszínpadon is beindultak délután a programok, a Szatmárnémetiből érkezett The Phoenix SM is szórakoztatta a közönséget. 

 

További képekért kattintson a fotóra! 

Este a Kelemen Kabátban adott nagysikerű koncertet. 

Aki pedig szeretne bekapcsolódni a Helló Nyíregyháza! rendezvényve, az itt találja meg a nap részletes programját, a helyszínekről pedig ide kattintva egy térkép segítségével tájékozódhat.

Fotó: Szarka Lajos, Trifonov Éva