Hello Nyíregyháza! már a hatodik alkalommal

A NAP ESEMÉNYEINEK RÉSZLETEI AZ ALÁBBI LINK ALATT ELÉRHETŐK.

Hatodik alkalommal üdvözölték az emberek egymást egy Helló Nyíregyháza! köszönéssel a Kossuth téren. Nyíregyházán már hagyomány, hogy április végén felpezsdül a város és színes programok várják a kikapcsolódni vágyókat. Idén tíz helyszínen, több színpadon, különböző elnevezésű utcákban és sátrakban fogadták a tavaszköszöntőket. A Helló Nyíregyháza! már hagyományosan a város és környékének turisztikai szezonnyitó eseményének számít.

 

Külön programok a fiataloknak

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármester elmondta, minden nyitás fontos az ember életében, ahogy a Hello Nyíregyháza! is. Az alpolgármester hozzátette, ezt a napot teljes mértékben a fiataloknak próbálják szentelni és szeretnénk átalakítani a Helló Nyíregyháza! bizonyos elemeit azért, hogy az a helyi fiatalságról és a helyi fiatalságnak szóljon.

A Helló Nyíregyháza! eseményein Nyíregyháza testvérvárosai is jelen voltak. Idén a fővendég a közeli Szatmárnémeti volt.

 

Közös múlt, közös jelen

 

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere úgy vélte, a közös történelmi hagyományok, a kultúra, a társadalmi és a gazdasági örökség arra kötelezi őket, hogy még szorosabbra fűzzék a két város kapcsolatát. A polgármester hozzáfűzte, annál is inkább, hogy a két település közötti 100 kilométer már nem számít nagy távolságnak 2017-ben. A tervek szerint Nyíregyháza és Szatmárnémeti még szorosabbra fűzi kapcsolatait, amely elsősorban a közös pályázatokban és a határ menti projektek megvalósításában ölt majd testet.

 

Óvodások a CA-ban

 

Az Eszterlánc Északi Óvoda csapata is részt vett azon az ovis vetélkedőn, melyet a Helló Nyíregyháza! keretén belül rendeztek. A Continental Arénában versenyeztek a kicsik, akik nagyon izgatottan várták a feladatokat. A gyerekek az oviban tornaórán is rendszeresen mozognak.

Nyolc nyíregyházi óvoda vett részt a vetélkedőn, ahol többek között szlalomozás, futás és rollerezés is szerepelt a programban. A kicsiknek mát az is nagy élményt jelentett, hogy az Aréna küzdőterén versenyezhettek.

A versenyre új eszközöket is vásároltak a szervezők, és senki nem távozott üres kézzel.

 

Katonák a Helló Nyíregyházán!

 

Újdonság a Helló Nyíregyháza! programjában, hogy a katonaság is kapott egy utcát. Mivel Nyíregyháza nagy hagyományokkal bíró katonaváros és az Első Diákparlament küldöttei igényeltek olyan példaképeket, akikre felnézhetnek, ezért döntöttek úgy a szervezők, meghívják a Magyar Honvédség alakulatait.

Takács Attila, dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője úgy vélte, a fiataloknak lehetőséget kell nyújtani, hiszen folyamatosan választás elé kerülnek. A dandártábornok hozzátette, szerették volna megmutatni azokat a lehetőségeket, amelyeket a Magyar Honvédség tud nyújtani a számukra, akár aktív katonai szolgálatot, vagy tartalékos szolgálatot vállalnak.

A Szabadság téren a város civil szervezeti mutatkoztak be, a hatodik Helló Nyíregyháza! pedig este a Kelemen Kabátban koncertjével ért véget a Kossuth téren.

ME.-DL.