Helebrandt Máté - egyéni csúcs a világbajnokságon!
Fotó: nso.hu

A spanyol Álvaro Martín (1:17.32 – a világ idei legjobbja), megnyerte a 20 km-es gyaloglást a világbajnokságon. A nyíregyházi Helebrandt Máté új  egyéni csúccsal a 23. (1:21.16) helyen ért célba Budapesten! A verseny egy vihar miatt a tervezettnél két órával később kezdődött. Máténak a helyszínen is sok nyíregyházi szurkolt. 

- Nagyon örülök az időeredménynek. Csak májustól készültünk a 20 km-es távra, előtte a 35 volt tervben. Hazai közönség előtt 1 percet javítani az egyéni csúcson felejthetetlen élmény. Az utolsó körökig az országos csúcson belül voltam, de a magas páratartalom kellemetlen volt, és nem akartam kockáztatni. 2006 óta versenyzek, de ilyen hangulat eddig sehol sem volt- mondta Helebrandt Máté.

A nyíregyházi Tóth Balázs a 35. helyen végzett a férfi súlylökés selejtezőjében 17.37 méterrel a világbajnokságon.  A legjobbat a brazil Darlan Romani érte el 22.37-tel.

Boros Bence a 100 méteres síkfutásban 10.70-es eredménnyel második lett futamában, és továbbjutott! Az esti futása során ismét 10.70-et teljesített, mellyel nem jutott döntőbe.

- Tudtam, hogy többen lesznek a lelátón, mint délelőtt, de erre a fogadtatásra nem számítottam. Most nem érdekel az idő. Az, hogy ugyanannyit futottam, mint délelőtt, ez per pillanat a legkevésbé sem érdekel. Jó lenne, ha minden magyar bajnokságon legalább fele annyi ember kijönne, mint ma, akkor sokkal izgalmasabb lenne minden OB - mondta Boros Bence.

Diszkoszvetésben Szikszai Róbert 60.64-es eredménnyel csoportjában 14. , összetettben 30. lett, és nem jutott a fináléba. Vasárnap női diszkoszvetésben  Kerekes Dóra 54.41-el nem jutott tovább a selejtezőből.