Házunk tájáról: Végrehajtás Nagy Miklós ellen

Kiadónk, a Város-Kép Nonprofit Kft. évek óta pereskedik a Nyíregyházi TV volt főszerkesztőjével, Nagy Miklóssal. A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék jogerős ítéleteit, melyekben Nagy Miklósnak mindig kedvező ítélet született, a Kúria 2015 augusztusában már második alkalommal változtatta meg, számunkra kedvezően. Így a Kúria döntése alapján most több millió forint visszajár a cégünknek. Csakhogy a dr. Helmeczy László által képviselt Nagy Miklós, a Kúria jogerős ítélete ellenére, 2015 szeptembere óta nem fizette vissza a 100 százalékban önkormányzati cégnek a visszajáró milliókat. A bíróság most végrehajtást rendelt el Nagy Miklós ellen, több mint 4 millió forint erejéig. Vajon az ügyvéd úr miért nem sürgeti Nagy Miklóst azzal, hogy a Kúria jogerős döntését tiszteletben kellene tartani, s a most már jogtalanul nála lévő milliókat illene visszafizetni?

(Fotó: internet)

 

Az említett ügyben a 2016. február 25-i közgyűlés alkalmával Tóth Imre önkormányzati képviselő az alábbi kérdést intézte Lövei Csabához:

Sokszor látom Helmeczy ügyvéd úr társaságában a város ügyében nyilatkozni, és azt szeretném megkérdezni, hogy, ha már ennyire a szívén viseli a közpénzek ügyét, akkor miért nem jár el – közvetve vagy közvetlenül – abban a kérdésben, hogy ezt az összeget, ezt a négymillió forint összeget visszafizesse végre a városi cégünk irányába Nagy Miklós úr.

 

Lövei Csaba önkormányzati képviselő válasza:

Nem tudom, hogy ennek a kérdésnek mi helye van a közgyűlésen. Ezen túl én annyit mondanék, a konkrét kérdés ennek ellenére válaszolni fogok rá, hogy én most végtelenül megnyugodtam. Szóval, hogy ha kellemetlenkedő ellenzéki képviselővel áll szemben, hosszas gondolkodás után ez a legkellemetebb dolog, amit a hajánál fogva elő tudnak rángatni a szemben lévő politikai oldalról, akkor én nagyon nyugodtan fogok ezután is aludni, mint ahogyan eddig is aludtam. A konkrét dologról azért nyilván van véleményem. A véleményem az, hogy, és annak ellenére elmondom, hogy egyébként az említett úrhoz nekem sem politikai, sem magánéleti, semmiféle közöm nincs, ezért is nem értem, miért került ez ide.

A felvétel egy február közepén tartott sajtótájékoztatón készült, melyről a nyiregyhaza.hu is beszámolt.

Illetve nagyon is értem: a kellemetlenkedés okán.  A véleményem a dologról az, hogy ha valakinek a munkaügyi bíróság jelentős összegű összeget ítél meg, akkor azt egyfelől ki kell fizetni az illetőnek, ahogy egyébként ebben az esetben is tudtommal történt. Másfelől, ha a fellebbviteli bíróság úgy dönt, hogy ennek egy része esetleg visszajár, akkor azt is vissza kell fizetni az illető részéről. Azt gondolom, hogy mindannyiunknak állampolgári kötelességünk, az említetteknek is, meg mindenkinek, a törvényeket betartsa. Ha pedig olyan pozíciója van, hogy erre hatása van, akkor betartassa.