Házhoz megy a rendőrség

Vagyonvédelmi tanácsokkal látja el Gurbán Csaba rendőrfőhadnagy az egyik érdeklődőt a Búza téri piaccsarnokban elhelyezett információs pontnál. A program része annak az országos kampánysorozatnak, amelyet idén szeptember 30-án, a lakosság vagyonbiztonságának megóvása érdekében indított a rendőrség.

 

Óvatlanok vagyunk

 

A bűnügyi statisztikák szerint ugyanis a bűncselekmények elkövetését elősegítő okok között első helyen szerepel az óvatosság hiánya. A kezdeményezés során a rendőrség, összefogva a polgárőrség, a közterület-felügyelet, vagyonbiztonsági cégek és biztosítótársaságok munkatársaival, közösen próbálnak segítséget nyújtani a lakosságot érintő vagyonvédelmi bűncselekmények megelőzése érdekében.

 

Minden hónap második hetében

 

Az érdeklődők 2016. június 30-áig minden hónap második hetében Nyíregyházán, a Búza téri piaccsarnokban reggel 8-tól délig találkozhatnak a rendvédelmi szervek és biztonságtechnikai szakemberek képviselőivel.

További képekért kattintson a fotóra!

– A program keretében pedig akár házhoz mennek és elvégzik az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatát is – emelte ki Gurbán Csaba rendőrfőhadnagy. Az állampolgárok önvédelmi készségének fejlesztését célzó program a lakásbiztonság mellett a közterületeken elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre is fókuszál, így igyekszik felhívni a figyelmet az autókban hagyott értékek védelme mellett a zseblopások elkerülésének módozataira is. A rendezvénysorozatot a 2016. május végéig tartó országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként nagyszülőkkel, szülőkkel és általános iskola felső tagozatos gyermekeikkel vehetnek részt.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)