Házasság hete: Maradjunk együtt!
Fotó: Illusztráció

Vasárnappal elkezdődött a házasság hete, idén már 15. alkalommal hívják fel a figyelmet a család és a házasság értékeire. Az eseménysorozat mottója: Maradjunk együtt!, így a kapcsolatok gondozása, és a közös fejlődés áll a középpontban. Országszerte csaknem 200 programmal várják a házaspárokat, egészen jövő vasárnapig – számolt be az M1 Híradója.

A szegedi dómban ünnepélyes nyitószentmisével kezdődött a házasság hete programsorozat. Idén 15. alkalommal szervezték meg, ezúttal a Maradjunk együtt! mottóval.

Pál József Csaba temesvári megyéspüspök a szentmisén arról beszélt: nem szabad az első nehézségnél feladni.

Egy budapesti templomban az istentisztelet után megáldották a házaspárokat és azokat, akik a jövőben kötnek majd házasságot. Czirok Árpádné, református lelkész arról beszélt: a nehézségeket együtt kell leküzdeni, hiszen aki fogadalmat tett, életre szóló köteléket kötött.

Veszprémben vasárnap reggel ünnepi szentmisével kezdődött az esemény. A szertartásba a családok is bekapcsolódtak.

Kifejező az idei hétnek a jelmondata, maradjunk együtt. Nem egy választható döntésként jelenig meg, nem úgy tekintünk erre, hogy egy esetleges opció, hanem egy olyan döntés, amiről pontosan tudjuk, hogy napról napra éltetni kell” – mondta Udvardy György veszprémi érsek.

Kecskeméten szerenáddal készültek az egyházközösség párjainak. A házasság hete jövő vasárnapig tart.

A Házasság hetében Balázs Klári és Korda György, akik több mint négy évtizede házasok, többet is elárulnak magukról és az együtt eltöltött évekről a Duna Televízió márciusban induló új showműsorában.

 

Forrás: hirado.hu