Hazai ügyekről

Nagy László önkormányzati képviselő a LEGOLAND DISCOVERY CENTER nyíregyházi megépítésének bejelentéséről, majd a tény finomításáról szólt, miszerint megkezdhetik a tárgyalást a franchise tulajdonos céggel. A képviselő most is felvetette azt a kérdést, hogy az esetleges megvalósulást hogyan fogja követni a város közlekedési infrastruktúrája, hiszen hiányolja a vasúti fejlesztést.

Jeszenszki András arról beszélt, kíváncsiak arra is, hová terveznék a létesítményt, és ezzel kapcsolatban lesznek-e lakossági egyeztetések. Délután pedig a városi szervezet vendége volt Kovács László. A párt korábbi elnöke, volt külügyminiszter és EU-biztos a hazai belpolitikai élet alakulásával kapcsolatban hangsúlyozta, változatlanul hisznek a szociáldemokrata értékrendben. Ezért 2018-ban demokratikus összefogással le kell váltani a jelenlegi kormányt, és egy igazságosabb, szolidárisabb és gazdaságilag versenyképesebb országot kell építeni.

– Erre vállalkozik a szocialista párt, és erre hívunk minden baloldali és nemcsak baloldali, de demokratikus elvekhez kötődő pártot, mozgalmat, civil szervezetet és magánszemélyt, szavazót, választót – mondta Kovács László.