Hazai pályán a röplabdások

A héten folytatódik a női röplabda bajnokság. Az Extraligában a Fatum Nyíregyháza a MÁV Előrét fogadja. A mieink számára sűrű a menetrend, a csapat a Magyar Kupában is érdekelt. 
 

Legutóbb vereséget szenvedett a Vasas vendégeként a Fatum Nyíregyháza. A találkozóból sokat lehetett tanulni, de nincs megállás, pénteken már újabb bajnoki vár a röplabdásokra. A MÁV Előre érkezik Nyíregyházára, mely újonc a legmagasabb osztályban. Ezzel együtt nem szabad őket lebecsülni, csak 3-2-re kaptak ki a Szent Benedektől és az Újpesttől is, az MTK-t pedig simán legyőzték. 

- A szezon eleje nem úgy sikerült számunkra ahogy elterveztük, és ezen mindenképpen javítani szeretnénk. A következő hazai mérkőzésen is győzni akarunk. Sűrű a menetrend, de bírjuk erővel. A Vasas elleni meccs nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, de levontuk belőle a következtetéseket, és a Magyar Kupában szeretnénk majd meglepetést okozni ellenük - mondta Marija Cicic játékos. 

Két olyan mérkőzés jön most a Fatum számára, melyen esélyesnek számít. A MÁV Előre után az MTK jön majd a szabolcsi megyeszékhelyre, de a kettő között Balatonfüredre utazik a Nyíregyháza, február 15-én pedig a Magyar Kupa visszavágóján lép pályára a Vasas ellen Budapesten. Azaz marad a sűrű program. Bár a héten betegségek hátráltatták a munkát, könnyebbséget jelent, hogy Darlene Ramdin és Deana Valentová személyében érkeztek új játékosok. 

- Már edzéseken is látszik, hogy megszoktuk egymást, és mindkét játékos bevethető állapotban van. Edzéseken is látszik, hogy megy a harc a labdákért, és a csapatba kerülésért, ez fontos. Lendületből megyünk már decembertől mert sok a mérkőzés, de tudtuk, hogy ez a két hét nehéz lesz, mivel a jövő héten kupameccs is vár ránk. De állunk elébe, szeretnénk minden fronton sikeresek lenni - mondta Tomás Varga vezetőedző.  

A MÁV Előre ellen szeretne új elemeket is kipróbálni a csapat. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a Zrínyi Tiszavasvári úti csarnokában.