Havazik a déli határ mentén

Az M1-es és az M7-es autópálya burkolata végig sónedves, az M43-as latyakos, de jól járható. A folyamatos munkavégzésünknek köszönhetően a Dunántúl nagy részén sónedves a főutak burkolata. Hókásás szakaszokra Vasvár, Nagykanizsa és Mohács környékén, latyakos burkolatra pedig Szombathely, Ajka, Lenti és Mohács térségében számíthatnak a közlekedők. Az intenzív havazás nyomán egyelőre havas a főutak burkolata Nagyatád környékén, illetve Baranya megye nagy részén, latyakos szakaszok lehetnek Kiskunhalas és Szeged térségében. A keleti országrészben az Északi-középhegységben, az Alföldön, illetve a Nyírségben sónedves a burkolat. A Dunántúlon a mellékutak mindenhol latyakosak, hókásásak, letaposott havasak. Keleten viszont csak Nógrád megyében kell hókásás, latyakos szakaszokra számítania az autósoknak.

A Dunántúl középső részén, valamint a Balaton keleti medencéjében és Kaposvár környékén közepes erejű szél fúj, erős széllökéseket jelentettek útellenőreink Vasvár környékéről, illetve az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról. Ezekben a térségekben érdemes fokozott óvatossággal közlekedniük.

Nagyobb fennakadásról vagy balesetekről az elmúlt órákban nem kaptunk bejelentéseket, ennek ellenére kérjük az autósokat, hogy utazás előtt minden esetben tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, minden elérhetőségünk és hasznos információk megtalálhatóak a www.utinform.hu weboldalunkon.

Magyar Közút