Hátrányból várhatja a visszavágót a Fatum Nyíregyháza

A női röplabda Challenge Kupában a CSM Bukarest ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a párharc első mérkőzésén, Romániában. 

Szoros volt az első játszma eleje, de a mieink vezettek minimális különbséggel. Ivana Jeremic volt a játszma elején hatékony támadásokból, míg hazai részről Correa és Zadorojnai volt ponterős. 13-13 után jó blokkokkal viszont három pontos előnyt szerzett a CSM, és ez meghatározó volt, mert a folytatásban ezt a különbséget tartotta a román együttes. Nagyot küzdött a Fatum, és a végjátékra egy pontra olvadt ugyan a hátrány, ám végül a második játszmalabdát értékesítve 25 perc alatt nyerte a játszmát a Bukarest.  

A második felvonás eleje a román együttesnek sikerült jobban, 9-4-re vezettek, főleg a horvát Matea Ikic játszott ekkor jól hazai oldalon. Egy ideig állandósult a különbség, de 16-13-nál három pontra zárkózott a Nyíregyháza. Jól sáncolt a házigazda Sobo és Evans révén, így a hajrára megint nagyobb lett a távolság, és nyerte ezt a szettet is a CSM. 

A harmadik játékrész eleje szoros volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 7-9-nél kettő ponttal a Fatum vezetett. Nina Kocic és Valerin Carabali volt ekkor hatékony, és tartotta előnyét a csapat a szett feléig. A folytatásban is jól játszottak a mieink, Ivana Jeremic már 13 pontnál tartott ekkor! A végjáték 16-21-el indult, és végül hozta a játszmát a Nyíregyháza, sikerült szépíteni! 

A negyedik felvonás nem kezdődött jól nyírségi szempontból, korán hat pontos hátrányba került a csapat. Ez meghatározta az egész játékrészt, mert próbált visszakapaszkodni a Fatum, de a Bukarest őrizte előnyét. Végül megnyerte a szettet, és ezzel a mérkőzést a CSM, így hátrányból várhatjuk a visszavágót. 

CSM Bukarest – Fatum Nyíregyháza 3-1 (20, 18, -17, 18)
Bukarest
Jv: Stoyanov - Elezaj

CSM Bukarest: Sobo 13, Correa 15, Zadorojnai 13, Diouf 1, Evans 7, Ikic 14

Csere: Guimaraes (liberó), Radu 5, Alexandru 1

vezetőedző: Marius Vasile Macicasan 

Nyíregyháza: Jeremic 16, Lászlop 5, Galvao 2, Kocic 11, Antivero 11, Carabali 9

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga