Hátrányban a Fatum - Kikaptak a röplabdások a kupaelődöntő első meccsén
Fotó: Balogh Tamás

A női röplabda MVM Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén a Fatum Nyíregyháza Balatonfüredre utazott.

A mérkőzés elején felváltva estek a pontok, 5-5 után két pontot szereztek egymás után a hazaiak, de azonnal sikerült válaszolni. Sőt, egy remek blokk után 10-8-ra már a mieink vezettek, de egy 6-0-s periódussal fordított a házigazda. 16-11-nél Németh Szabolcsnak a második idejét is ki kellett kérnie, de tartotta előnyét a Szent Benedek, így sokáig nem sikerült közelebb kerülni. Ralitsa Vasileva bombája után viszont 19-16 volt az állás, majd Nikola Radosova tovább faragott a hátrányon. 24-20-nál két szettlabdát hárítottak a mieink, de közelebb  nem sikerült kerülni, a Szent Benedek végül megnyerte az első játszmát. 

A második felvonás elején főleg a Nyíregyháza vezetett, de jó blokkjaival rendre egyenlített a hazai csapat, sőt 12-12 után két pontos előnyt szereztek. Mindkét oldalon voltak nagy mentések mezőnyben, Vajda Beáta ütésével pedig sikerült egyenlíteni. Izgalmas volt ez a szett is, de Savovic pontja után 18-15-öt mutatott az eredményjelző. Vacsi többször is jól sáncolt, hullámvölgybe került a Fatum, de a hajrá előtt sikerült két pontra felzárkózni. Pintér Andrea blokkolt egy fontos labdamenetnél, majd Vasileva ütött jól, 22-21. Nem sokkal később Pintér egyenlített, de 24-23-nál a Szent Benedeknek volt szettlabdája, de sikerült azt hárítani. Drámai végjáték következett nagy mentésekkel, és remek Radosova ütésekkel, így 27-28-nál már a nyírségieknek volt játszmalabdájuk, de végül 30-28-ra a hazai csapat nyerte a játszmát. 

A harmadik szett a korábbiaknak megfelelően alakult, 7-7-ig felváltva estek a pontok, de ekkor négyszer is eredményes volt a Szent Benedek.  Beragadtak a mieink, egy 8-0-s hazai periódus következett, így komoly előnyt szereztek a balatonfürediek. Ez döntőnek bizonyult, nyerte a játszmát és a mérkőzést is a házigazda, így a Fatum Nyíregyháza hátrányból várhatja a pénteki visszavágót. 

Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 3-0 ( 22, 28, 12)

Nyíregyháza: Milanova, Pintér, Radosova, Vasileva, Vajda, Lászlop 

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók) , Bodovics

vezetőedző: Németh Szabolcs