Hatalmas sikerrel zárult a Revolution Dance Cup

A Revolution Dance Cup új alapokra helyezte a versenyeztetést. Az eddig megszokott verseny rendszer alakította át úgy hogy a táncosok A, B és C tudásszint szerint legyenek besorolva. A cél a minél jobb minősítés megszerzése. A legjobbak között kupagyőztest hirdetnek. Minden táncos, egyéni és csoportos produkcióban vitt haza érmet, kupát és oklevelet. A szponzoroknak köszönhetően pedig 500 ezer forint értékben kerültek díjak kiosztása. A versenyen 1720 táncos vett részt, 52 városból érkeztek 8 stílusból és 12 órán keresztül tartott a verseny. A versenyre az ország legnagyobb iskolái neveztek
A verseny fődíját: A Piruett tánciskola vezetője: Simonyi Kitti – Debrecenből nyerte a Koreográfusi fődijat : Knyihár Anikó a Feestsyle Dance faktory –Budapest nyerte.

A szervezők úgy válogatták össze a zsűri tagokat, hogy minél többféle stílusban legyen otthon.
A versenyen műsorvezetői : Zentai Edit és Váczy Zoltán voltak. Fantasztikus műsorvezetők, akik a fáradtabb pillanatokban is átlendítettek a holtpontokon bennünket.

A versenynek még volt két különlegessége:
A Battle verseny: Amely a hip-hop táncosok között zajlott le. 3 körön keresztül megkőztek meg a táncosok különbözőt zenékre melyben improvizációs képességükről adtak tanúbizonyságot a táncosok. Ez a verseny egy miskolci lány: Hortváh Bettina nyerte meg.

[REKLAM]

Fotófal a versenyünkön:
A verseny nagyon szeretett különlegessége volt még a Hollywoodi fotófal. A táncosok egy különleges táncos hátterű lufikkal és vörös szőnyeggel ellátott fal előtt tudtak fogózkodni. Ennek nagyon nagy sikere volt ,nem volt olyan csoport, aki ne selfizett volna előtte.

Nyíregyházi csoportok szereplése:
A Nyíregyházi tánciskolák közül a Street Dance School tánciskola, A Fix Point balettiskola, a Művészeti Szakközépiskola az Eagle Line Dance és a Glam Crew is részt vett. A csapatok legtöbbje, arany és ezüst minősítést kapott, sőt rengeteg különdíjjal és szponzori különdíjjal lettek gazdagabbak csapatik. Bátran kijelenthetjük, hogy ezen a nivós rendezvényen megmutatták más táncosoknak, hogy mekkora tehetségek vannak országunk ezen szegletében is.
A megyéből is több tánciskola képviseltette magát: Du Dance Moderntánc csoport, a Wolf Residens és Alice Dance Mátészalkáról. A Biborka Alapfokú művészeti iskola- Csengersimából, a Free Dance Művészeti iskola- Paposról és Tiszavasváriból. a Varázs Hastánc klub- Záhonyból. Nekik is gratulálunk a kimagasló eredményekért.

A szervezők elmondhatják, hogy mindenki elégedetten tért haza. A verseny továbbra is fejleszteni fogják. A következő versenyt Mikuláskor szeretnék megrendezni mely verseny különbözni fog a tavaszi versenytől. A versenyt rendszeressé teszik, hogy minél több kedvet kapó fiatal tudjon megmutatkozni és versenyezni városunkban.

Revolution Dance Cup