Hatalmas fordítás után győzelem!
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda Extraliga alapszakaszának záró fordulójában a Fatum Nyíregyháza a MÁV Előrét fogadta. A mieinknél Tóth Dalma visszatért, a saját nevelésű játékos az elmúlt napokban már a többiekkel készült.

Az első szettben pontosabban játszott a vendég együttes, a mieinknél több volt a nyitásrontás és a hibás támadás, ezt pedig kihasználták a fehérváriak. Főleg Dvoracek játszott a MÁV Előrében hatékonyan, és vezérletével nyerte a játszmát a vendég csapat.

A második felvonás elején még érződött a Fatum játékán az elveszített szett, de próbálta tartani a lépést ellenfelével a Nyíregyháza. Nina Kocic többször is jól támadott, de Pallag rendre válaszolt. A hajrában megint a MÁV Előre volt a jobb, Markovic pedig értékesítette az első játszmalabdát.

A harmadik játékrészben viszont már azt játszották a mieink, amit valójában tudnak. Szabó Lili többször is jól támadott, Ana Flavia Galavao pedig nem csak jó labdákat adott a társaknak, hanem hatékonyan blokkolt is. Magabiztosan nyerte a szettet a Fatum, és ezzel szépített.

A negyedik játszma hozta a legszínvonalasabb játékot. A Nyíregyháza vezetett, de végig tapadt a MÁV Előre, így nem lehetett hátradőlni. Ivana Jeremic remekül játszott, és Tóth Fruzsina is hatalmas mentéseket mutatott be. Az első szettlabdát sikerült értékesíteni, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.

Itt is lendületben maradt a csapat, és a térfélcserénél már három ponttal vezetett. Több szép labdamenet következett, a mieink pedig végül a sírból visszahozva megnyerték a találkozót 3-2-re.

Fatum Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3-2 (-15, -14, 15, 19, 10)

Nyíregyháza: Jeremic 19, Carabali 11, Galvao 3, Lászlop 4, Kocic 21, Szabó L. 8

Csere: Tóth F. , Farkas G.(liberók), Tóth D., Antivero, Földi 1

vezetőedző: Adrian Chylinski

MÁV Előre: Dvoracek 19, Andersson 8, Orosz 6, Markovic 7, Pallag 12, Michalewicz 10

Csere: Kovács (liberó), Király-Tálas, Matos 4

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Adrian Chylinski: – Az első két játszmában gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, aminek nem nagyon tudom az okát. Pedig a Vasas ellen is bizonyítottuk, hogy van bennünk erő. A folytatásban viszont elkezdtünk nyomni, és nagy küzdelemben fordítottunk, aminek nagyon örülök. Ahogy a végén teljesítettünk, arra lesz szükség legközelebb a Békéscsaba elleni Magyar Kupa eldöntőben is.