Hatalmas bulik a FŐHE fesztiválon

A fesztivál nulladik napjának programjai még napközben elkezdődtek. Aki szeretett volna, ellátogathatott Street Workout Battle-re, futball-, kosár- és akár röplabdabajnokságokra is. A főiskola „B” épületében filmet vetítettek, előadásokat tartottak, este pedig népszerű fellépők szórakoztatták a közönséget.

NEVES ELŐADÓK

A négynapos FŐHE fesztivál koncertjei kilenc órától kezdődtek, azt követően pedig neves dj-k vették át a stafétabotot. A nyiregyhaza.hu weboldalon megannyi interjút közöltünk az esemény alkalmával. Ezekből kiderülhetett, hogy a fesztivál fellépői közül már többen rendszeres visszatérői városunknak.
A második napon fellépő Hősök zenekar rappere, Eckü a beszélgetés során elmondta: – Lassan megszokjuk, hogy májusban mindig részt veszünk a FŐHÉ-n – nevette el magát. – Imádunk ide jönni, nagyon lelkes közönség, várnak minket mindig, látszik, szeretik a számainkat.
A Hősök után Guti Ákos, művésznevén Nicoran lépett fel a RISKA sátorban a FŐHE első napján. Ugyan ez volt a legelső felkérése a fesztiválra, de az elmúlt években mindig ellátogatott Nyíregyházára. Egykoron a Nyíregyházi Főiskola kommunikáció és média szakán tanult.
– Nagyon szerettem Nyíregyházán élni, imádtam már akkor is a kollégistaéletet, és a FŐHÉ-t, ezért kicsit úgy éreztem, hogy hazai terepre lépek dj-ként. A tudat, hogy eddig szórakozni jártam ide, most pedig én szórakoztathattam a közönséget, egyszerűen felemelő – mondta el a most Fehérgyarmaton élő techno/house dj.

ROCK A HARMADIK NAPON

A harmadik estén Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Kowalsky meg a Vega lépett fel, így a rockzene szerelmeseinek is érdemes volt a fesztiválra látogatni. Zolee elmondta, hogy rengetegszer jártak már a megyeszékhelyen és a megyében egyaránt, az este folyamán pedig sok barátot szerzett magának. A Kowalsky meg a Vega dobosa a koncert előtt elárulta, hogy igazi nagykoncertes elemekkel készültek a FŐHÉ-re, a fiúk be is bizonyították ezt, amikor beindult a pirotechnika és hullt a konfettieső.
Aki ellátogatott a FŐHE fesztiválra, azok egyöntetűen vallják: őrületes volt a hangulat mind a 4 nap alatt. A bulit követően azonban most már a főiskolások többsége a könyvei felett tölti szabadidejét, hiszen kezdődik a vizsgaidőszak.

Hegedüs Zsanett